Sociedad

L'habitatge i els salaris són les principals preocupacions de la ciutadania

L'elevat preu dels pisos de lloguer i la manca d'oferta a preu assequible ha disparat l'habitatge com el problema més gran de la població

Andorra

Així, es desprèn de l'Observatori del primer semestre del 2022 elaborat per Andorra Recerca+Innovació a poc més de 750 ciutadans. Gairebé la meitat ho ha posat de manifest en les seves respostes, dos punts més que la darrera enquesta que es va fer a finals del 2021.

El coordinador de l'ARI, Joan Micó, ha explicat que entre els col·lectius que més ho han respost hi ha les persones entre d'edats compreses d'entre els 30 als 60 anys, amb feines menys qualificades, treballadors de la construcció, però també augmenta el sector amb feines més ben remunerades.

En segon lloc, entre les principals preocupacions hi ha els salaris. Concretament, el 24% dels enquestats ho posen de manifest i també suposa un increment vers el darrer sondeig. En tercer lloc hi ha les prestacions i les pensions.

Pel que fa a la percepció que té la ciutadania sobre la situació econòmica, el 42% diu que actualment té problemes per arribar a finals de més, 20 punts més que abans de la pandèmia. En aquest sentit, tres de cada deu reconeixen que des del començament de la crisi sanitària la seva economia ha empitjorat, mentre que poc més de la meitat diu que està igual. Els principals motius que donen són l'augment de preus, la pèrdua de poder adquisitiu o la disminució d'ingressos. Sobre la situació d'Andorra, la meitat ha respost que ha empitjorat, mentre que un 25% diu que és millor.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad