Sociedad

Adjudicades les obres del viaducte Doctor Vilanova

La sessió ordinària del comú d'Andorra la Vella d'avui també ha servit per aprovar un crèdit extraordinari de 138.000 euros per enderrocar l'antiga plaça de braus

Un instant de la sessió ordinària de Consell de Comú d'Andorra la Vella / Andorra la Vella

Andorra

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat per unanimitat l'adjudicació a l'empresa CEVALLS per 1,9 milions d'euros les obres de remodelació del viaducte del carrer Doctor Vilanova que es troba en força mal estat.

L'import es dividirà en plurianuals, adjudicant ara 1,4 milions i la resta, a càrrec del pressupost del 2023.

Els treballs podrien començar a l'octubre i duraran nou mesos.

Són unes obres necessàries per a la seguretat de la via, que de no afrontar-se ara s'hauria de tancar a la circulació. Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, així ho ha exposat.

L'oposició hi ha votat a favor malgrat l'increment pressupostari inicial de gairebé mig milió d'euros a causa de l'encariment dels materials de la construcció. I ha demanat al comú previsió quan toqui tancar el trànsit perquè afectarà molt la mobilitat interna de la parròquia. Així ho ha demanat la consellera de la minoria, Dolors Carmona.

El comú preveu reforçar punts com la rotonda de la Comella i la baixada de l'Estela així es tanqui el trànsit a Doctor Vilanova, per evitar embussos.

La sessió ordinària del comú d'Andorra la Vella d'avui també ha servit per aprovar un crèdit extraordinari de 138.000 euros per enderrocar l'antiga plaça de braus.

L'obra es durà a terme en els propers mesos després que el comú hagi arribat a un acord amb la propietat del terreny per construir un nou aparcament a la zona.

Aquest crèdit no ha rebut el vistiplau de l'oposició que s'ha abstingut per manca d'informació sobre el projecte.

No és l'únic crèdit extraordinari ja que també se n'ha aprovat un altre per 75.000€ per adquirir una escultura en homenatge als 55 anys de l'agermanament de la capital amb la ciutat de Valls que s'instal·larà a la plaça Vinyes, al costat de la plaça del Poble.

A més s'ha aprovat un altre per 27.000 € per adquirir una nova carrossa per la cavalcada de Reis, així com 19 suplements de crèdit per a diverses adquisicions, entre les quals el museu de la bicicleta.

El comú, a més, ha aprovat avui una addenda al conveni signat entre Andorra Telecom i la corporació per a la construcció del nou edifici de la parapública per realitzar obres de millora al subsol, i la nova ordinació de prohibició de l'accés rodat al territori indivís i d'administració conjunta d'Andorra la Vella i Escaldes situat a la Vall del Madriu.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00