Sociedad

Un estudi calcula que 7.500 persones podrien usar el tren entre Andorra i Barcelona cada dia

Aquest estudi és independent del que elaborarà la mateixa Generalitat de Catalunya, que esperarà a l'octubre per adjudicar el seu

Andorra

L'enginyer Pau Noy, president de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, va presentar els resultats del seu treball sobre aquesta connexió ferroviària que recorreria el trajecte des del Principat fins a la capital catalana, passant per la Seu d'Urgell i Alp. Segons conclou, 7.450 persones l'agafarien cada dia.

D'aquesta manera, defensa que seria una línia molt viable, ja que duraria dues hores i mitja, aproximadament, i es guanyaria en seguretat, però sobretot en respecte pel medi ambient.

El cost de l'operació voltaria els 700 milions d'euros i cada administració es faria càrrec de la seva part. En aquest punt l'enginyer recorda que Espanya, en ser membre de la Unió Europea podria beneficiar-se dels ajuts comunitaris i d'alguna manera abaratir la part andorrana, la qual ha xifrat en uns 280 milions d'euros.

Aquest estudi és independent del que elaborarà la mateixa Generalitat de Catalunya, que esperarà a l'octubre per adjudicar el seu.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad