Sociedad
PUNXADES

Acció Feminista reclama punts lila a les festes majors i més vigilància policial per evitar les punxades

L'ADA de la seva banda reclama tolerància zero i contundència en la persecució dels autors d'un delicte que qualifiquen de violència de gènere

La punxada és un mètode habitual de submissió química. / Motortion

Acció Feminista d'Andorra ha condemnat les agressions masclistes amb punxades a dones en espais d'oci i festes majors, acte que qualifiquen de violència de gènere i "d'atemptat contra les dones" per "causar-les terror i apartar-les de l'espai públic".

L'entitat ha celebrat la rapidesa del Govern en adoptar un protocol específic contra les punxades però el considera insuficient i a tal efecte reclama la instal·lació dels anomenats punt lila a les properes festes majors on les víctimes d'intents d'agressions s'hi puguin dirigir, així com més presència policial en aquests espais. També reclamen limitar l'aforament si no es pot garantir la seguretat de les dones, més controls d'accés així com un protocol amb les discoteques de cara a la propera temporada d'hivern.

L'entitat reclama contundència en la persecució penal d'aquestes agressions, que podrien ser considerades com a violència de gènere segons la darrera revisió del codi penal fruit de l'aprovació de la llei d'igualtat.

Al respecte d'aquest text, també reclama el seu immediat desplegament, la implementació ja el curs vinent dels agents d'igualtat a les escoles i les formacions en educació sexual i afectiva així com els grups especialitzats i formats als despatxos de policia, tal i com preveu el text aprovat el passat mes de març.

Demana a la ciutadania tolerància zero davant aquest fenomen i la seva col·laboració en la detenció dels autors de les punxades.

En un sentit molt similar s'ha expressat l'Associació de Dones d'Andorra a través d'un post a les xarxes socials. Demana "mà dura" i "tolerància zero" contra els autors de les punxades, exigeix la llibertat de les dones de poder sortir de casa sense por i recorda que és un dret fonamental. I demana a la població estar alerta davant les punxades i seguir les recomanacions de Govern en cas de sospita.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00