Política

Espot no renuncia al monopoli d'Andorra Telecom en l'acord d'associació

Diu que en tota negociació s'ha de cedir, però que hi ha determinades línies vermelles que no es poden passar

Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, va explicar que en les converses amb Europa ja han entrat aspectes que requeriran arbitratge polític, entre els quals la lliure circulació de persones, els serveis financers i sobretot el fet que la parapública es mantingui com l'únic operador autoritzat. Diu que en tota negociació s'ha de cedir, però que hi ha determinades línies vermelles que no es poden passar.

Tot així, recorda que algunes demandes quan fet, pràcticament van en contra del que preveu Europa i, des d'aquest punt de vista entén que sense renunciar a res, caldrà donar les màximes explicacions perquè entenguin les especificitats pròpies d'un país petit.

Reconeixia també que caldrà oferir garanties addicionals quant al control dels antecedents penals per aconseguir el permís de residència. Afegia, per això, que a parer seu, alguns criteris son massa estrictes, independentment del que pensi Europa.

El cap de Govern va fer aquestes declaracions des de Nova York on aquesta nit pronunciarà un discurs en la 77a assemblea general de les Nacions Unides.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad