Sociedad

La policia aconsella no fer compres des d'una wifi pública durant el Black Friday i el Cyber Monday

El cos d'ordre ha emès una sèrie de recomanacions per a particulars i empreses en aquestes dates

Andorra

Davant de les ofertes temptadores que comencen a ploure per internet i les xarxes socials, s'aconsella que si es vol comprar a través d'internet, no s'ha de fer mai des d'una wifi pública. Les transaccions s'han de fer a través d'una connexió segura per tal que els hackers puguin interceptar les dades de l'usuari.

És important que els dispositius estiguin actualitzats i les compres sempre s'han de fer en pàgines oficials i de confiança. Així mateix, es recomana que es faci un seguiment amb antelació del producte i del preu per evitar que els establiments ens enganyin amb falses rebaixes. Caldrà sospitar de les grans ofertes de pàgines dubtoses o que ens arribin per Whatsapp.

Per a les empreses, la policia recomana a les que venguin per internet fer una previsió davant un possible augment de vendes en aquestes dates perquè no se’ls col·lapsi el sistema i no tinguin pèrdues. És rellevant reforçar la seguretat per evitar ser víctimes de frau i vigilar, sobretot, l’origen de les comandes i la seva destinació. Per exemple, els ha de saltar l’alarma si un mateix titular efectua nombroses comandes amb diferents adreces de lliurament, quan la seva connexió prové de països poc habituals que no concorden amb el destí i fan servir una gran varietat de mitjans de pagament.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad