Sociedad

L'administració pública aconsegueix un estalvi energètic del 12,4%

El Consell de Ministres ha aprovat el decret d'augmentar el salari mínim un 7% i es situarà en 1.286 euros

El ministre Portaveu, Eric Jover.

Andorra

S'ha mostrat esperançat per les dades, tenint en compte que en el cas de l'administració l'estalvi supera el 12%. En el cas de l'enllumenat públic la reducció del consum es situa prop del 13%, mentre que a les llars és del 4,5%.

L'objectiu és arribar a assolir el 15% i, malgrat hi pot haver un component meteorològic amb temperatures més elevades, vol creure que la ciutadania s'està fent seves les recomanacions d'estalvi.

D'altra banda, ha anunciat que de les 19 a les 21 hores, hi haurà un tall de llum per part de Red Elèctrica i que no hauria de tenir afectació per a la ciutadania. Serà el cinquè tall que es produeix per part d'Espanya i el que es fa és durant aquest temps és comprar l'energia a França i intentar augmentar la producció pròpia d'energia.

Per cert, que el Govern ha aprovat el decret d'increment de les noves tarifes de la llum que entraran en vigor demà. En el cas des tarifes domèstiques, l'augment està per sota del 9% i les professionals ho fan un 17%. Les bonificades es mantenen.

D’altra banca, al Govern li costa d'entendre les motivacions dels sindicats per convocar mobilitzacions.

El ministre Portaveu troba legítim que l'USd'A vulgui convocar mobilitzacions després que no s'hagin atès les seves pretencions d'increment de salaris pels propers quatre anys. Ara bé, defensa que aquest any s'han aprovat augments del 10% del salari mínim.

Recorda que en el sí del Consell Econòmic i Social no s'han arribat a acords i posa de manifest que l'executiu ha actuat durant tot aquest temps en un segon pla esperant l'entesa. Com aquesta no ha a arribat és quan s'ha decidit actuar.

Avui el Consell de Ministres ha aprovat el decret d'augmentar el salari mínim un 7% i es situarà en 1.286 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00