Política
ESCALDES

Gili reitera que el Govern no explicava on anirien els diners del fons de solidaritat durant la pandèmia

La cònsol major d'Escaldes reconeix que no ha estat un mandat fàcil

La cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili, durant l'entrevista al programa Aquí Andorra.

Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Gili reitera que el Govern no explicava on anirien els diners del fons de solidaritat durant la pandèmia.

La cònsol major d'Escaldes Engordany, Rosa Gili, reconeix que no ha estat un mandat fàcil des de molts punts de vista. Un dels moments de més tensió es va produir quan, inicialment, es va negar a finançar el fons de solidaritat que va crear el Govern durant la pandèmia, a canvi de destinar els diners directament a les polítiques que impulsava des de la parròquia. Això va generar una forta tensió amb la resta de comuns Demòcrates, però Gili es defensa, recordant que mai li va explicar a què destinaria els diners exactament.

Ho recordava durant l'entrevista que ha concedit als micròfons d'Aquí Andorra.

Entrevista a Rosa Gili a l'Aquí Andorra (25-01-2023)

27:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674664063333/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un altre moment molt significatiu va ser quan va estripar el carnet del PS, el partit del qual va formar part durant tants anys i amb qui avui en dia manté una posició molt distant. En aquest punt, explica que les relacions es van deteriorar pràcticament des de l'inici del mandat, i que l'executiva del partit, molt centrada en la tasca al Consell General, va deixar de banda l'únic comú que governava.

Finalment, quan a expectatives electorals, admet que té molt bona relació amb qui va ser el seu secretari general, Cerni Escalé, que lidera Concòrdia, però assegura que no ha parlat amb cap partit per donar-li suport. De cara a les comunals, afirma que encara no ha decidit si optarà a la reelecció i que si és el cas, no tindrà la necessitat de buscar el suport de cap partit, sinó que podria constituir-se en agrupació ciutadana.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00