Sociedad
MEDI AMBIENT

Els Banders augmenten el control i els atestats relacionats amb la caça

El cos va realitzar l'any passat més de 1.700 actuacions, un 30 per cent que l'any anterior

Dos agents del cos de Banders fent una observació. / Arxiu SFGA

Andorra la Vella

Els Banders augmenten el control i els atestats relacionats amb la caça.

El cos ha presentat el balanç d'activitats, en el qual van realitzar 1.711 actuacions, un 30% més que el 2021. També han crescut les trucades fins a les 2.700, especialment per qüestions relacionades amb la fauna. En el cas de la caça, els controls freguen el miler, mentre que els atestats que han imposat, també han crescut però en aquest cas per faltes de caràcter lleu. El director dels banders, Ferran Teixidó, explica que és un augment lògic, tenint en compte que l'any passat es va ampliar el període de caça.

Infraccions amb gossos perillosos

Per altra banda, també han crescut fins a la cinquantena, les infraccions relacionades amb la tinença de gossos perillosos. La major part van ser per no portar el morrió degudament posat i anar deslligat. En aquest cas, per això, celebra que ja puguin sancionar directament els infractors, sense dependre d'agricultura.

Finalment, ha destacat la bona entesa amb el comú de sant julià de Lòria amb qui van iniciar una col·laboració per vigilar l'accés rodat al medi ambient. En aquest cas han fet quatre atestats, però serà la corporació qui decideixi si els aplica la sanció, o no.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad