Más deportes
OLIMPISME

La pista d'atletisme necessitarà "petits ajustaments" per als jocs del 2025 segons Cabanes

El secretari d'Estat d'esports assegura que "ho tenim tot controlat" i que en breu el comitè organitzador visitarà les instal·lacions per valorar-ne el seu estat

El cap de Govern i el president del COA recullen el testimoni dels jocs dels petits estats d'Europa. / Omar Camilleri

Andorra la Vella

Andorra rep el testimoni per organitzar els jocs dels petits estats del 2025.

El cap del Govern, Xavier Espot, i el president del COA, Jaume Martí, van recollir la bandera olímica que pren el relleu a Malta.

L'estadi comunal acollirà les proves d'atletisme amb sis carrils i estarà a punt, segons el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, en declaracions a RTVA.

Segons Cabanes, "actualment la pista la tenim en condicions" i ha afegit que "el comitè organitzador dels jocs del 2025 farà una revisió de les instal·lacions comunals que estan implicades als jocs i, en tot cas, es faran petits reajustaments de pista, però la veritat és que ho tenim molt controlat".

El balanç de Malta ha estat força positiu. En total, s'han assolit 20 medalles, dos més que a Montenegro: cinc ors, sis plates i nou bronzes.

La joventut de la majoria d'esportistes és el millor aval per augmentar aquesta xifra a Andorra 2025. Així ho ha posat de relleu el president del COA, Jaume Martí.

Els d'Andorra seran els vintens jocs dels petits estats d'europa.

Balanç de l'atletisme

De la delegació andorrana, els resultats més espectaculars han estat per a l'atletisme tenint en compte la joventut de la majoria dels seleccionats.

La Federació andorrana ha fet un balanç altament satisfactori, posant de relleu no només les medalles aconseguides, fins a un total de 10 (la meitat de les assolides per la delegació andorrana), sinó el nombre de rècords nacionals, fins a un total de 6, alguns dels quals de feia molt de temps, com el de Nahuel Carabaña als 5.000 metres o Ariadna Fenés als 10.000 metres.

Un altre factor que ha posat de relleu la FAA és la gran progressió dels atletes de Malta, molts d'elles menors de 20 anys, consolidant un equip amb molt potencial.

Finalment, cal destacar la igualtat en el medaller de l'atletisme amb sis metalls per a les dones i 4 per als homes, una altra de les apostes de la Federació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00