Política
ACORD AMB LA UE

Andorra opta a un primer préstec del Banc Europeu d'Inversió per a infraestructures verdes

El treball tècnic està molt avançat, segons va explicar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, durant la reunió de poble sobre l'acord amb la UE a Escaldes

El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, durant la reunió de poble sobre l'acord d'associació amb la UE celebrada ahir a la nit a Escaldes-Engordany. / SFGA

Andorra té moltes opcions d'optar a un primer préstec del Banc Europeu d'inversió per a infraestructures energètiques verdes.

Segons va explicar ahir a la nit el cap de Govern, Xavier Espot, durant la segona reunió informativa sobre l'acord d'associació celebrada a Escaldes, el Banc europeu d'inversions té molt avançat el treball tècnic per concedir aquest préstec a uns interessos baixos i a llarg termini per finançar les obres del pla d'infraestructures verdes de FEDA com ara el parc eòlic o els diversos parcs solars, després d'una reunió matinguda fa dos mesos a Andorra. Aquestes infraestructures representen una inversió de 150 milions d'euros a deu anys.

"La veritat és que aquesta visita tècnica va anar molt bé, els vam poder presentar un primer dossier i el cert és que encarem amb optimisme el fet de que se'ns pugui concedir un préstec a tipus molt interessants a molt llarg termini" va explicar Espot.

Un altre projecte susceptible de ser finançat per aquest banc europeu és el transport segregat. Segons Espot, durant la visita tècnica de fa dos mesos també es va proposar aquesta segona línia de finançament que l'entitat veuria amb bons ulls ja que correspon a un dels seus principis com són les millores de les comunicacions i la descarbonització.

Espot va afirmar durant la reunió de poble d'ahir a Escaldes que aquestes inversions no poden ser finançades pel BEI sense l'acord d'associació que va tornar a defensar com una oportunitat per a Andorra.

Entre els dubtes del públic assistent (prop d'un centenar) hi havia el comerç en línia, la fiscalitat, la seguretat, la sanitat o la immigració.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00