SER Podcast
El Balcó
(cambiar)Último Programa
Podcast
El Balcó
L’anàlisi de l’actualitat, amb entrevistes, reportatges, tertúlies i tota la informació.
El Balcó (17/09/2024) | 17/09/202430:00
Converses d’en Ramoneda
El filòsof i periodista Josep Ramoneda conversa tranquil·lament amb personatges que li interessen del món de la ciència, l'art, la literatura, la gastronomia... Cada setmana tria un convidat per parlar-hi amb temps, sense pressa i poder fer-li preguntes amb profunditat.
Connexions i ciència
El filòsof i pensador, Jordi Mir, i el científic, Salvador Macip, fan connecten filosofia i ciència. Mentre que Jordi Mir busca un tema d'actualitat i el relaciona amb un (o diversos) llibres, en Macip busca les novetats científiques que s'han de saber com noves alternatives a malalties, la seducció de les granotes o la intenció de crear un mamut a partir de cèl·lules d'elefant.
Els llibres de El Balcó
La periodista, Susanna Ruiz, arriba amb un llibre sota el braç, amb autors i gèneres de tota mena, que explica a través de la mirada d’una lectora apassionada. Quinze minuts de ràdio que gairebé t'obliguen a anar directament a la biblioteca o la llibreria.
"El invencible verano de Liliana" de Cristina Rivera Garza | 17/09/202412:39
Què sona al Balcó?
Joan Bofill escull cada dia de la setmana un artista i una cançó. Descobreix el perquè de cada selecció i aprofita per guardar les que més t'agradin a les teves llistes.
Maná retiren la seva cançó amb Nicky Jam, per culpa de Donald Trump | 16/09/202407:46
Parelles de fet
Dues persones famoses es troben i parlen d'una de les seves obsessions quotidianes o d'una preocupació banal. Cada setmana la parella de fet canvia i són dues persones diferents, que arriben a l'estudi sense saber amb qui es trobaran, com si fos una primera cita a la barra d'un bar, per parlar del seu tema.
El quadre de la Raquel. Art i sexe
Raquel Tulleuda, combinarà dos dels plaers dels nostres temps: art i sexe. Una obra d’art serà el punt de partida perquè la sexòloga enceti 15 minuts sobre sexualitat: els problemes que hi ha, els tabús, el passat en el sexe i les evolucions que s’hi han trobat.
Què en diu l'Antoni Bassas?
Antoni Bassas ajunta els punts necessaris per entendre la complexitat de l'actualitat o es converteix en DJ Bassas per posar banda sonora tant a les últimes notícies com a les efemèrides més destacades.
El debat Trump vs Harris, i aprendre català per amor | 11/09/202426:53
Nàufrags digitals amb Iago Moreno
El sociòleg Iago Moreno analitza cada setmana un fenomen de l'actualitat, normalment relacionat amb tendències, xarxes o cultura: política digital (com la importància dels mems i el Tiktok a l'hora d'enviar missatges polítics) o senzillament coses que estan passant, que arriben a milions de persones, però que per moltes altres passen desapercebudes.
Això els Antics ja ho feien
L'egiptòloga Irene Cordón connecta el nostre món amb els primers grans imperis de la humanitat. És veritat que tot el que vivim ara com a civilització ja ho havien experimentat les civilitzacions antigues? La passió de l'Irene per l'Antiguitat inunda cada dos dimecres l'estudi de SER Catalunya al programa 'El Balcó'.
Això els Antics ja ho feien amb Irene Cordón: Els Jocs Olímpics | 05/09/202417:48
Els Otero
Miqui i Malcolm Otero es troben per primera vegada a les ones per compartir anècdotes, recomanacions i opinions sobre qualsevol tema que ells mateixos escolliran. A mesura que passin els dies, els Otero s'aniran coneixent i descobrint a través de diverses temàtiques i reflexions.
Els Otero. Dia 1. El cognom Otero i la seva fama | 03/09/202421:18
Article 47
"Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat [...]. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret" [...]", assenyala l'article 47 de la Constitució espanyola. És així? Tenim les eines i els coneixements necessaris per mantenir aquest dret? Els problemes amb l'habitatge, així com els preus, no paren de créixer a Catalunya.
Article 47, l'espai per abordar la crisi de l'habitatge | 02/09/202425:08
L'any que tot canvia
Diferents persones, sense cap relació entre elles, comencen cadascuna una nova etapa vital que capgirarà les seves vides 180 graus. Cada quinze dies parlaran sobre com evoluciona aquest canvi: quins són els reptes, les emocions, les novetats, les dificultats i les sorpreses que els hi aporta el primer any d’aquesta nova etapa.