Deportes
FC Barcelona

"Cognom" pel Camp Nou i "nom" pel Palau

SER Catalunya ha tingut accés a la proposta que el Barça ha fet a diversos "spònsors" interessats en posar el seu nom a l'Espai Barça

FC Barcelona

Barcelona

És un document de 20 pàgines amb data d'octubre de 2017. S'hi diu quins beneficis tindrà el nou “partner” i que la cessió dels “naming rights” ho és per 30 anys, pensada inicialment, entre el juliol de 2018 i el juny de 2048.

L'acord preveu “Tittle Rights” pel Camp Nou, és a dir, que el nom del patrocinador aniria després de Camp Nou, com a “cognom”.

Però pel nou Palau i per la gran esplanada i plaça que envolta el Camp Nou aquest document preveu “naming rigths”, és a dir que en aquests casos el nom del patrocinador va per davant: el patrocinador seria el nom, i Palau el cognom.

El nou “partner” tindrà exclusivitat en el que és el nucli del negoci. Pel que fa als drets d'imatge dels jugadors, podrà fer servir la imatge de l'equip en grups amb un mínim de 5 jugadors.

Quina serà la presència de la marca al nou Camp Nou?

A la coberta de l'estadi, a la teulada, el nom del patrocinador té ús exclusiu i es veurà i molt perquè les mides de l'anunci són de 135 metres de llarg per 15 d'ample a tots dos costats de la coberta.

També a l'exterior, hi haurà tres grans anuncis de la marca, incloses les façanes dels dos gols. I una exposició de la marca de gran format gran format amb senyal LED.

A dins de l'estadi, en el mur que voreja la gespa, 5 anuncis permanents , també en els còrners per aprofitar la visibilitat que donen.

La marca també s'exposa al voltant de quasi tot l'estadi (270 graus) amb senyal LED i a l'alçada d'on ara hi ha els petits marcadors de la primera tribuna.

En el gran voladís de la coberta, imatge de la marca a dalt de tot en quatre grans plafons pensats per a vídeo. També el nom ben gran del patrocinador als seients de les tribunes del Gol Nord.

No cal dir que l'oferta del Barça inclou un ampli paquet digital, que incorpora la web, les aplicacions, i les mencions de comunicació i l'etiquetatge i la comunicació. Es preveu l'ús de l'esplanada i de la plaça per promocionar els drets de marca.

El Barça aquesta proposta la valora en una xifra de més de 300 milions d'euros perquè com figura en el document un sol patrocinador donarà nom a tot l'Espai Barça.

El Barça diu que competeix amb altres grans clubs com el Madrid, el Tottenham o la Roma que busquen igualment un patrocinador per finançar les obres, per bé que el Madrid ha acabat desistint i opta per finançament bàsicament bancari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00