Últimas noticias Hemeroteca

Artículos escritos por:Jordi Cartañá

 • Audio
  DIA MUNDIAL CÀNCER MAMA

  Amb motiu del dia Mundial del Càncer de Mama Ana Mateu passa pels nostres estudis per parlar-nos de les activitats que fan aquests dies i el suport que donen a les persones que passen per un càncer i també al seus familiars. També coneixem la primera edició de Vid'Art on l'art, la música i el vi van de la mà per l'AECC.

 • Audio
  NOVEL·LA NEGRA

  Un escriptor politoxicòman vol descobrir que va passar amb la desaparició d'un jove homosexual i una dona russa. Aquest és el leimotiv de la nova novel.la de Ledesma amb la que vol fer un retrat social dels anys noaranta.

 • Audio
  DIA MUNDIAL DEL PA

  Els forners de casa nostra reivindiquen la qualitat de les matèries primeres i un tempo lent a l'hora de fer un pa de qualitat. També ens expliquen què ha de tenir i quina aparença té un bon pa.

 • Audio
  TEATRE BRAVIUM

  El jove Mag Albert aterra aquest dissabte 13 d'octubre al Teatre Bravium de Reus amb un espectacle de llum, so i màgia a dojo. 60 minuts en els que no diu ni una sola paraula perquè vol que sigui la màgia la qui parli a l'espectador.

 • Audio
  SALUT MENTAL

  Amb 35 anys li van diagnosticar Trastorn Obsessiu Compulsiu. Ara en té 60 i ens explica com conviu amb aquesta malaltia mental i perquè n'és d'important que ajudem a trencar amb l'estigma dels trastorns.

 • Audio
  SALUT MENTAL

  L'Angel i el Jorge són dues persones que tenen un trastorn mental. Al fil de conversa d'avui ens expliquen quan i com els ho van detectar i què és conviure amb aquest tipus de malaltia. També ens expliquen que podem fer per ajudar-los a trencar l'estigma de les malalties mentals.

 • Audio
  CULTURA

  Alcover se submergeix de nou en el seu passat per reviure la rivalitat de les dues faccions de bandolers que assotaven la vila, els Morells i els Voltors. Aquest any hi ha novetats. Les resseguim amb el seu alcalde.

 • Audio
  CONCURS DE CASTELLS

  Amb Francesc Domenech, Joan Ciurana i Joel Reche felicitem al cap de la Colla Vella de Valls i analitzem la XXVIIena edició del concurs en el que els Castellers de Vilafranca han perdut l'hegemonia.

 • Audio
  UNIVERSITAT

  Ens visita María José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili - URV. Amb ella fem balanç d'inici de curs i ens interessem pel futur del centre d'educació, medicina o també pels màsters i postgraus.

 • Audio
  SOCIETAT

  L'advocat Tarragoní Joan Andreu Reverter ha aconseguit sentències favorables per als seus clients que es van veure entrampats als casos d'estafa del Banco Popular. Amb ell en repassem els orígens i el perquè d'aquests casos i ens ajuda a comprendre com aquest banc es va acabar venent per un euro.

 • Audio
  ESPECIAL 1 D'OCTUBRE

  Avui volem recordar com es va viure l'1 d'octubre de 2017 a Tarragona, Mont-Roig del Camp... Un especial que hem volgut encetar fent minut i resultat de les manifestacions convocades per aquest dilluns al migdia.

 • XARXES SOCIALS

  L'Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció, juntament amb els responsables dels perfils a Instagram @Raconsde_Reus i @Igers_Reus, portaran a terme el proper dia 29 de setembre una nova trobada d'instagramers a la ciutat

 • Audio
  FIL DE CONVERSA

  Amb Ernest Benach, expresident del Parlament i el tinent d'alcalde tarragoní Javier Villamayor conversem sobre el model sanitari del Camp de Tarragona i, sobretot, el que ens deparen els pròxims mesos políticament parlant.

 • Audio
  ANIMALS ABANDONATS

  Els cas d'en Richman, un cavall abandonat, i la tasca de Refugi Baix camp són dos casos que ens serveixen per acostar-nos a un fet que no afluixa: l'abandonament d'éssers vius.

 • N-340

  Poca afluència de camions a la carretera pel desviament obligatori a l'AP7. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre aplaudeix la mesura però reclama a Foment el desdoblament de l'N-340.

 • Vídeo
  MÚSICA

  Passa pels nostres estudis un valor emergent musical del principat, la solista Alba Robles que hem conegut pel seu pas per "LA Voz Kids". Presenta un EP amb 4 temes i el 27 de juliol la podrem gaudir a Cambrils.

 • Audio
  HISTÒRIA

  De la resistència individual i silenciosa a la resistència de masses i organitzada. Aquest és l’àmbit d’estudi de la obra de Cristian Ferrer que analitza l’antifranquisme a Tarragona des de 1956 a 1977.

 • Audio
  PSICOLOGIA

  Abordem el tema de la mort amb dos professionals del Col·legi Oficial de Psicologia per parlar d'aspectes com el dol de risc, les necessitats que poden tenir els supervivents d'un accident i la formació que seria bona que tingués el personal docent.

 • Audio
  LITERATURA

  Francesc Valls i Rosa Benito ens presenten un llibre que vol fer pal.lesa l'existència de les anomenades malalties invisibles. Aquelles que acostumen a provocar un dolor incapacitant a les persones que les pateixen i que sovint se les incomprèn perquè "fan bona cara".

 • Vídeo
  SOROLL D'ESTIU

  El Gegant Pere Voltor ens ha apadrinat un programa sobre els noms propis del passat i el present del municipi i que hem fet en el marc incomparable de l'església vella del poble. Hem gaudit de la música en directe d'All Covers i l'actuació final d'una ballarina local.

 • Audio
  MÀGIA

  Un dels mags més prolífics de casa nostra passa pels estudis de la Cadena SER per fer-nos un truc en directe i per parlar d'un art que practica des dels 7 anys. Jordi Caps ha actuat davant d'estrelles del cinema i personatges molt selectes.

 • Audio
  MÚSICA

  Maria Jacobs segueix al peu de la guitarra i continua tocant a tort i a dret. Aquesta setmana tenim ocasió d'escoltar-la fins en tres ocasions. Mentrestant va preparant nou material per a un nou disc no molt llunyà en el temps.

 • Vídeo
  SOROLL ESTIU

  El Vendrell és el Cant dels Ocells, Miami Beach, Terra Baixa, les platges, el fons marí, els turistes i moltes coses més que descobrim i us descobrim en aquest especial Soroll d’estiu que hem fet a Vil.la Casals del Museu Pau Casals.

 • Cargar más