Política

Sandra Guaita (PSC) guanya les eleccions a Reus

D'aquesta manera el socialistes recuperen el comandament de la ciutat que havien perdut el 2011. La sorpresa de la nit ha sigut la irrupció directa de VOX amb tres regidors.

"Tenim orgull de la ciutat socialista que va ser i tenim orgull de la ciutat socialista que tornarà a ser". Amb aquestes paraules a SER Catalunya Sanda Guaita recull el testimoni del 2011, quan el PSC perdia l'alcaldia, i amb la mirada posada al futur. A uns pactes que ara li toca liderar i gestionar com a força més votada amb 8 regidors. I, sobretot, com la primera dona alcaldessa de la història de la ciutat de Reus.

Per darrera, i amb cinc regidors, ha quedat l'ERC de Noemí Llauradó que ha reconegut que no s'esperaven aquests resultats però que també segueixen sent la segona força més votada de la ciutat i que ara "queden dies per tal que s'investeixi la persona que s'ha de posar davanat de l'alcaldia i encara poden passar moltes coses".

Teresa Pallarés de Junts x Reus ha protagonitzat una de les anècdotes de la nit irrompent a la seu del PSC per felicitar a Guaita. Quelcom pel que li hem preguntat si era una picadeta d'ull a un futur pacte de govern PSC amb Junts Per Reus. Pallarès s'ha centrat en destacar que "som gent d'ordre i hem vingut a felicitar a la guanyadora". Pel que fa als resultats ho ha encaixat amb un " des de Junts s'ha fet una molt bona campanya i les urnes han parlat".

Dani Rubio, d'Ara Reus, lamenta que per poc no ha assolit els tres regidors per 196 vots i ho atribueix a la manca de participació de les urnes. En positiu ha destacat "la consolidació del projecte" d'Ara Reus i a futur "ficarem els nostres tres mil vots a contribució de la ciutadania de Reus" i teixir una majoria a 15 regidors tot sent, una vegada més, clau de volta per la governabilitat del municipi.

Silvia Virgili del Partit Popular ha celebrat el retorn de la força política que lidera al consistori després d'una absència de quatre anys. "Era la nostra intenció poder tornar al consistori i així ha sigut" ha declarat als nostres micròfons. Pels proxims anys seguiran posant èmfasi en un dels punts forts del seu programa electoral que passa per "la pressió fiscal i la nostra intenció és rebaixar-la tot el que es pugui".

Totes les forces polítiques han lamentat la irrupció de VOX situant-se directament en quarta posició.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00