Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Dirrrty boys', pots estar amb algú si has matat un nen?

L'obra de teatre sobre l'assassinat del nen de 2 anys de Liverpool arriba a La Villarroel de Barcelona

ENTREVISTA. Dirrrty boys

ENTREVISTA. Dirrrty boys

19:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714904730683/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

El 'true crime' és un gènere que triomfa per terra, mar i aire. Carles Porta lidera audiències televisives i les llistes dels llibres més venuts amb 'Crims'. A les plataformes, sèries de ficció com 'El cuerpo en llamas' i ‘El caso Asunta’ copen la conversa. I, ara, el 'true crime' arriba fins i tot al teatre. A la Villarroel ha tornat l'obra 'Dirrrty Boys' sobre el brutal assassinat d’un nen de 2 anys a mans de dos nens de 10 a Liverpool fa tres dècades. La peça està protagonitzada per Martí Cordero i Sergi Espina, i va ser guardonada amb 4 premis Butaca: millor espectacle de petit format, millor text (Gerard Guix), disseny de llums (Paula Costas) i actor revelació (Martí Cordero).

Inenarrable

"Quan en Sergi Espina i la directora Àgata Casanovas em van dir que volien portar aquest cas real al teatre els vaig dir que no es podia fer. (El segrest, tortura i mort del nen són tan horribles) que no es poden narrar. El que era interessant és explicar el dia després dels assassins: el que han fet en els 31 anys que han passat des dels fets, on son i com la societat continua encara amb aquest crim al cap", diu Gerard Guix en una entrevista al 'Tot és comèdia'. I afegeix: "des que surten del centre de menors d'alta seguretat amb 18 anys se'ls perd la pista, sobretot a Robert Thompson que li canvien la identitat i no en sabem res. L'altre va entrant i sortint de la presó i li van canviant la identitat, i es va sabent alguna informació, però és mínima".

Els personatges

A la pregunta de si es pot arribar a entendre el que van fer els nens assassins, en la mateixa entrevista Martí Cordero diu que a l'hora de construir els seus papers, "jo m'ho prenia com si ells estiguessin "jugant", entre cometes evidentment, com quan jo tenia un amic amb 10 anys que recordo que es dedicava a treure potes d'un grill o coses d'aquestes que ja em semblen molt fortes. Doncs això li fan a un nen perquè no saben les conseqüències, és que amb 10 anys son molt petits! A partir d'aquí, fem els personatges des del remordiment, la culpa o la luxúria en el meu cas, i ens llancem a la piscina".

Matalassos

Un dels elements cridaners de l'obra son els vuit matalassos amb els que els actors construeixen tots els espais de la història: el jutjat, una cel·la, una persona amb qui fan sexe... Durant tota la funció els traginen amunt i avall en un gran exercici físic que fins i tot ha acabat en alguna dislocació. Diu en Martí: "l'espatlla, perquè des del waterpolo que vaig tenir una lesió i em balla l'espatlla. Vaig jugar a primera amb el Granollers, però ho vaig deixar amb la sèrie diària '4 estrellas' de TVE que estic fent ara". 'Dirrrty boys' es pot veure fins el 26 de maig la Villarroel de Barcelona.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00