Sociedad

La fiscal del cas Morín rebaixa l'acusació a 89 avortaments

La fiscal retira l'acusació pels avortaments on s'ha demostrat que hi havia una malformació però manté tant les de les noies que han declarat com les que no ho han fet, 89 en total, i demana 285 anys de presó pel doctor Morín

La fiscal del cas Morín rebaixa la pena que demana al metge però li continua imputant 89 avortaments suposadament il·legals i li demana 285 anys de presó. El ministeri públic s'agafa sobretot a les proves recollides durant la investigació, després que les 2 principals testimonis protegides li tombessin algunes de les tesis i que algunes de les noies q van abortar no s'hagin presentat al judici.

Más información

Una de les principals testimonis protegides va dir que no recordava res, l'altre que ja no treballava a les clíniques i una vintena de noies no s'han presentat al judici; però la fiscal manté l'acusació per tots els casos d'avortament, excepte pels que s'ha acreditat la malformació del fetus.

En la seva exposició de motis, argumenta que, malgrat aquests testimonis no han sigut contundents, "sí que ho van ser en la fase d'investigació".

D'aquí que mantingui que a les clíniques del doctor Morín es van practicar 89 avortaments il·legals, "falsificant els informes psicològics i les històries clíniques, sota la direcció del metge i la seva dona i amb la única finalitat d'enriquir-se".

La fiscal manté les acusacions per tots els ginecòlegs i anastessistes, a diferència de les acusacions particulars, que n'han retirat algunes per falta de proves.

De fet, les acusacions han rebaixat substancialment el nombre de delictes d'avortament, del centenar llarg a la cinquantena, perquè no han tingut en compte els casos de malformació ni els de les noies que no han declarat al judici.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00