Sociedad

Llibertat amb càrrecs per als 12 detinguts de l'Operació Mercuri

La fiscalia anticorrupció ha demanat presó provisional per a 5 dels 12 detinguts però el jutge ha acordat que es presentin cada 15 dies

Les declaracions als jutjats de Sabadell s'han allargat fins aquest dissabte a la matinada. El magistrat ha decretat llibertat provisional per a tots els arrestats dimarts passat en el marc de l'operació Mercuri que esquitxa diversos càrrecs de l'Ajuntament de Sabadell, entre ells, l'alcalde de la ciutat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informa que la fiscalia anticorrupció ha demanat presó provisional per a 5 dels 12 detinguts però el jutge ha acordat deixar en llibertat amb l'obligació de comparèixer al jutjat cada 15 dies per signar.

Entre els imputats als quals s'ha fixat aquesta mesura hi ha Jordi Soriano, exregidor del PP, que segons la investigació, es situa en el centre d'aquesta suposada trama de corrupció urbanística, com la persona que tenia contacte amb les empreses constructores i que rebia els diners en metàl · lic que després repartia suposadament entre la resta de càrrecs municipals implicats. Se li imputa suborn, tràfic d'influències i denúncia falsa. La policia ha intervingut documentació i ordinadors a les dues residències que té.

Más información

El seu advocat, Antoni Gassó assegura que té pocs elements per defensar el seu client: "No es confirma res perquè no podem dir res, ni declarar perquè no sabem res del que hi pugui haver, no sabem res", insistia anit.

Aquest dissabte declararà l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez juntament amb el germà, la dona i dos regidors de l'alcalde de Sabadell. El jutge ha reservat tot aquest diumenge a la tarda per a la declaració de Manel Bustos. En total hi ha 26 imputats i la compareixences s'allargaran com a mínim fins dilluns.

Segons la investigació, les empreses constructores de Sabadell pagaven un mínim de 120.000 euros com a condició sine qua non per poder beneficiar-se de la concessió d'obra pública a la ciutat. A més, ingressaven també una comissió del 3% sobre el valor final del projecte. Les obres investigades i sobre les quals hi ha proves estan valorades en 11,5 milions d'euros, segons ha pogut saber la Cadena SER.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00