Sociedad

El fiscal vol que Unió torni 180.000 euros de finançament irregular

El fiscal de delictes econòmics considera que UDC es va finançar irregularment a través de la Fundació Catalunya Territori i les seves empreses satèl.lit i vol que torni la quantitat de 176.000 euros

El diputat de CiU al Congrés, Josep Sánchez LlibreACN

No fa ni un mes que Unió ja va ser condemnada a pagar una indemnització com a responsable a títol lucratiu pel Cas Pallerols, que va aixecar molta polseguera.

El fiscal de delictes econòmics, Francisco Bañeres, ha acusat Unió Democràtica de finançar-se irregularment a través d'una de les empreses satèl·lit de la Fundació Catalunya Territori.

El Ministeri Públic considera que el partit democristià va rebre diners per dues vies. Primer, perquè aquesta empresa satèl·lit va assumir dues factures d'un proveïdor d'UDC per valor de 176.000 euros i, en segon lloc, perquè li hauria cedit diversos locals a canvi "d'una quantitat irrisòria".

Más información

Com que aquesta empresa satèl·lit va acabar fent fallida, el fiscal ha demanat que es comprovi si el partit va pagar finalment els 160.000 euros d'hipoteca dels locals.

A més, considera Unió "beneficiària a títol lucratiu" dels 176.000 euros de factures.

Segons el fiscal, qui va donar l'ordre de com s'havien de cobrar aquests factures és el diputat Josep Sánchez Llibre. El fiscal va demanar fa temps que se l'imputés, però el Tribunal Suprem va arxivar el cas.

El partit de Josep Antoni Duran i Lleida ja ha dit que es posa a disposició de la justícia i s'ha desvinculat de la Fundació i de l'empresa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00