Sociedad

Martorell deixa el càrrec a CDC però no a la Generalitat

Xavier Martorell plega com a president de Convergència Democràtica a Sant Cugat del Vallès, però es manté com a Director General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat

El director general d'Institucions Penitenciàries, Xavier MartorellACN

De fet, Martorell marxa abans que el facin fora. Aquesta nit havia de posar el càrrec a disposició de la militància en l'assemblea que faran

Más información

La renúncia com a líder de Convergència a sant Cugat respon bàsicament a 2 motius: evitar que la bola es faci més grossa dins el partit, ja que la pròpia alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el Secretari d'Organització de Convergència, Josep Rull, li havien demanat que plegués. L'altre motiu és la seva salut, diu que la pressió a què ha estat sotmès li ha perjudicat. El partit NO veu motius perquè Martorell deixi el càrrec de govern, el de màxim dirigent de presons. Ho explicava així Oriol Pujol, el numero 2 de Convergència: "la petició d'apartar-se de la direcció de CDC de Sant Cugat la fa ell per entendre que la pressió que s'exerceix sobre ell i sobre el partit pot dificultar i pot tensionar i pot generar desconfiances i disgustos a nivell de vila, de partit i ajuntament i és estrictament al voltant d'això que ell pren la decisió que ha pres"

Xavier Martorell és l'únic membre de CiU que ha reconegut haver mantingut contactes amb l'agència de detectius Método 3. Se li atribueix la inspecció de la seu del partit a Sabadell per saber si estava sent espiada.

L'oposició sí li demana al govern que destitueixi Martorell com a director general de serveis penitenciaris. Fins i tot Esquerra. La secretària general d'ERC, Marta Rovira ha afirmat que "qui no és de confiança per a un partit, no ho és tampoc per a la ciutadania". "No es pot demanar un sobreesforç de confiança als ciutadans de Catalunya. Si per uns motius determinats es fa plegar un càrrec orgànic del partit, s'hauria de fer la mateixa reflexió envers el càrrec públic que ocupa",

Això pel que fa al front polític. Però a Martorell se n'hi obre un altre de judicial. Una rival política el podria denunciar, després que transcendís que l'agència Método 3 també l'hauria espiada.

L'ex presidenta de l'entitat municipal descentralitzada de Valldoreix, Montserrat Turu, estudia portar el cas als tribunals després que hagin sortit a la llum uns mails entre Martorell i el director de Metodo 3 que demostrarien que l'havien espiada quan estava al capdavant d'aquesta entitat local.

Martorell era regidor a l'ajuntament de Sant Cugat i president de Convergència a la mateixa ciutat quan Montserrat Turu presidia l'entitat municipal de Valldoreix- un poble que forma part de Sant Cugat, té el sòl més car del municipi, però que té govern local propi - on va guanyar una coalició d'esquerres. Una derrota que segons Turu, no van saber encaixar.

Assegura que des del principi va veure coses estranyes i fa pocs dies, quan va veure publicat a La Vanguardia un correu entre Martorell i el director de l'agència Mètodo 3 en la que es donaven detalls d'una baixa mèdica que va agafar quan la van haver d'operar, se li van confirmar les sospites. Ara diu, està mirant el cost econòmic de portar el cas a la justícia.

Montserrat Turu sosté que el que feia Martorell a Sant Cugat no era en cap cas a nivell personal, sinó que ell actuava però algú altre prenia les decisions. I assegura que l'exalcalde de la ciutat, i conseller fins fa pocs mesos Lluis Recoder, n'havia d'estar al cas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00