Economía y negocios

Vaga de camioners a Barcelona

La protesta dels transportistes, que ha començat de matinada, manté bloquejat el CIM Vallès, el centre de distribució de mercaderies de Santa Perpètua de Mogoda

Incidents entre Mossos d'Esquadra i piquets a l'entrada del CIM Vallès(ANNA PUNSÍ)

Una vintena de sindicalistes han tallat els accessos al polígon de Santa Perpètua, considerat com un punt estratègic del transport de mercaderies. Dins del Cim hi ha una dotzena d'empreses importants del sector que avui funcionen a mig gas.

Els Mossos d'Esquadra, amb dues patrulles, controlen que no hi hagi aldarulls i que l'actuació dels piquets sigui correcta. Uns piquets que només deixen accedir-hi a camions i turismes que anaven a passar la ITV.

La situació és molt tranquil.la, excepte petites discusions. Els Mossos d'Esquadra han fet aparcar uns 25 camions a les rodalies del CIM Vallès. Una desena de vehicles de gran tonatge amb matrícula estrangers sí que han pogut entrar al recinte .

Más información

També hi ha protestes a d'altres centres logístics, com ara Mercabarna o la Zona Franca de Barcelona .

La vaga, convocada pels sindicats CCOO i UGT, ha començat aquest dimecres a la mitjanit i està previst que duri fins divendres. Hi estan cridats uns 25.000 treballadors de 1.500 empreses com DHL, Tradisa, Azkar o TDN.

Els sindicats expliquen que el conveni col·lectiu del sector de transport per carretera i logística de la demarcació de Barcelona va vèncer el 31 de desembre del 2010 i durant aquest dos anys, les dues patronals, l'Associació Catalana d'Empreses de Transport de Mercaderies (ACET) i la Federació Catalana de Transports de Barcelona (TRANSCALIT), "s'han negat a negociar perquè esperen que, gràcies a la reforma laboral del PP, el conveni perdi vigència el proper 8 de juliol i el sector quedi desregularitzat".

CCOO i UGT subratllen que l'única referència seria un acord a nivell estatal que ni tan sols té taules salarials, segons apunten, de manera que les noves contractacions es farien amb el salari mínim interprofessional i es perdrien les antiguitats i la jornada quedaria desregularitzada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00