Sociedad
TRADICIONS

Sant Silvestre corre i neda

Amb l’últim dia de l’any arriba l’onzena edició de la cursa i el 30è aniversari del bany de Sant Silvestre de Tarragona

Entrevista als organitzadors de la cursa i del bany de Sant Silvestre de Tarragona.

Entrevista als organitzadors de la cursa i del bany de Sant Silvestre de Tarragona.

15:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0321020141230134221/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

“Ahir el vaig conèixer i ja vam quedar que el dia d el a cursa ha d’estar present perquè la gent vegi que hem fet els 2017corredors”. Tomàs Biosca, membre del Club esportiu de Tarragona fondistes que organitza la onzena edició de la CX Cursa de San Silvestre de Tarragona. La xifra fa referència a l’any que Tarragona acollirà els Jocs del Mediterrani. “És amb la quantitat de corredors que podem treballar, que té capacitat d’absorbir el circuit”. Un 2017 també per destacar la fita esportiva que ens espera aquest any”. Biosca ha destacat el bon estat de salut de la cursa en el que els pitrals s’han acabat després “de cues i cues” a la llotja dels pescadors i quan “s’han acabat, s’han acabat”. Des de l’organització s’explica que tot i que el perfil de corredor que fa cap a la cita “cada cop ve més a competir”, el certamen vol mantenir la seva vessant familiar, amb pares que corren amb els seus fills . Del primer any amb 400 corredors s’ha passat als més de dos mil per aquest 2014 i amb l’esforç afegit de mantenir el nivell del circuit i la qualitat i quantitat de premis.

Els qui hagin pogut inscriure’s, se’ls espera a la llotja del Serrallo a partir de les 17:30hs.

San Silvestre es mulla

I aquest dia 31 de desembre, els més valents, a les 13:00hs, a la Platja de la Comandància de Tarragona, poden prendre part en el també típic bany de Sant Silvestre. Adrià Recasens coordinador del Bany, ens ha confessat que no és mullarà però si que ho faran “unes 500 persones més totes les que venen a mirar podem ser prop d’un miler d’individus que facin cap a la platja”. Recasens ha volgut remarcar l’efemèride dels 30 anys del primer bany i en doble sentit perquè va ser el primer a Tarragona i a tota Catalunya. “Va sorgir d’un grup de clients del gimnàs del Joan Cerón que hi havia al port, unes 8 persones, i any rere any ho van anant fent fins que va anar creixent i des de fa un parell d’anys se’n fa càrrec l’Associació de veïns ho organitza perquè cada any hi havia més controls, més seguretat....”.

Sigui per terra o per aigua, un any més a Tarragona s’espera un Sant Silvestre, altre cop estimulant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00