Sociedad
REUS 24M

Vol ser alcalde: 'les eleccions denoten que el poble vol canvis'

David Vidal es considera el ‘guanyador moral’ de les eleccions d’aquest passat diumenge a Reus i no tanca la porta a liderar un futur govern a la ciutat.

David Vidal se sent el gran triomfador de la nit electoral. / Marc Càmara

Reus

Els resultats ‘són un clam per a que nosaltres governem directament’. David Vidal, el líder de la CUP, es mostra molt contundent davant la configuració del nou consistori a Reus. El seu partit ha tret 6 regidors i s’ha convertit en la gran sorpresa a tot el Camp de Tarragona. Diu Vidal que ‘ara queda clar que el vol la gent a Reus és un canvi. Que no volen a Pellicer com alcalde, i que cal confrontar les dues maneres de fer política: la vella amb la nova’. Una nova manera de fer política que admet que comparteix amb Ciutadans, els altres grans guanyadors a Reus que s’han convertit en la tercera força superant fins i tot al PSC.

ENTREVISTA A DAVID VIDAL

17:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000024416/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Així doncs, per primer cop, Vidal obra radicalment la porta a ser el futur alcalde de Reus. Ara bé, admet que ‘no serà fàcil’ i, sempre respectant els ideals de la CUP, assegura que ‘primer de tot cal fer un treball intern. Posar sobre la taula quines són les prioritats del nostre programa d’acció de govern’ i sobretot ‘consensuar una postura entre tots i totes’. Pel gran triomfador de la nit electoral, els 4 anys que venen són ‘anys de polítiques complicades, on caldrà fer coses que no seran fàcils d’explicar’, i afirma taxativament que ‘cal gent amb mà ferma per liderar-ho’.

Els 6 regidors no sembla que pesin sobre les espatlles de Vidal, que continua amb el seu llenguatge fresc, la seva veu cavernosa i un posat de vailet simpàtic que, de ben segur, ha ajudat a que es convertís en la gran sorpresa de diumenge. Ara bé, rere aquesta aparença de bon jan, Vidal és un pencaire que promet ‘mà dura contra la corrupció i a favor de la transparència i la participació de la ciutadania com a subjectes de la vida política’.

Vidal ha destapat el cas INNOVA en els darrers 4 anys i ara veu com potser ha de pactar amb algun dels partits que ha portat als jutjats. ‘Hi ha gent que té motxilles que pesen molt, però n’hi ha d’altres que no en tenen – fent referència a C’s i ERC -, veurem què passa en els propers dies’.

Reus s’ha convertit en la gran incògnita del Camp de Tarragona pel que fa la configuració d’un pacte. L’aritmètica és molt complicada i les presumibles sumes de caràcter ideològic queden completament descartades tenint en compte les possibilitats. Així doncs, sigui quin sigui el govern que lideri la ciutat en els propers anys, caldrà que sigui la suma de partits que, probablement, no tenen tant en comú com potser voldrien.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00