Sociedad
HORA CAMP DE TARRAGONA

Vins solidaris de qualitat

L’Olivera Cooperativa marida, des de fa 41 anys, la producció i elaboració de vins i l’assistència social a persones amb discapacitats.

Carles de Ahumada:'Vam començar amb un vi i ara en fem 15 o 16 de diferents'.

Carles de Ahumada:'Vam començar amb un vi i ara en fem 15 o 16 de diferents'.

18:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000081921/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Vam començar amb un vi i ara en fem 15 o 16 de diferents", Carles de Ahumada president de l’Olivera Cooperativa. Els orígens remunten al 1974 en el que ara anomenaríem moviments neorurals. Allí es creia que “no hi havia persones diferents per les seves capacitats i es tractava de fer un projecte en comú per viure al món rural i aportar iniciatives socialitzadores al món rural”. El pare espiritual va ser el Pare Segura que va encendre l’espurna del projecte amb 4 noies. Si seguim un odre cronològic tenim que “la vinya surt l’any 1983 el primer vi el 1989... era molt bo... és molt bo (somriu)”... “De la primera collita en vam fer 14.000 ampolles i ara estem sobre les 80.000 ampolles i es van col·locat. Malgrat la crisi hem tingut un creixement sostingut”. Tot i que tenen costos molt alts segueixen apostant per qualitat és el que els ha permès superar tota mena d’entrebancs. “Veremem a mà, que amb una màquina acabaríem abans” però també Ahumada explica que el projecte passa per donar feina a les persones.

La cooperativa actualment té 2 centres: A Vallbona de les monges amb 50 treballadors dels quals 22 amb discapacitat i un altra a Barcelona amb unes 12 persones amb discapacitat d’un total d’unes 25. L ’any 2005 l’ajuntament de Barcelona els va anar a buscar perquè “tenien un projecte d’elaborar vins a la ciutat i li volien donar un caire de projecte social en una finca gran de propietat municipal a Collserola”. I d’aquí que des del 2010 fan els 2 vins de protocol de l’ajuntament.

Però el projecte no només va d’elaboració i venta de vins sinó que també hi ha un bon nombre de serveis al voltant de les persones amb discapacitats que us convidem a descobrir a l’entrevista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00