Sociedad

El govern vol reduir un 30% el trànsit de Barcelona

El conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a reunir-se cada dos mesos amb els ajuntaments i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per decidir com reduir junts la contaminació

El govern de la Generalitat vol reduir un 30% el trànsit de Barcelona per rebaixar la contaminació de l'Àrea Metropolitana / Arxiu ACN

Barcelona

El govern de la Generalitat vol reduir entre un 25 i un 30% el nombre de cotxes que circulen per l'àrea de Barcelona. El com i el quan encara està per definir, però de moment el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha compromès a reunir-se cada dos mesos amb els ajuntaments, l'Àrea Metropolitana i la resta d’actors implicats, per decidir, junts, com reduir la contaminació.

Segons Rull, no té sentit que l’Ajuntament de Barcelona prepari mesures per reduir la contaminació pel seu compte i que l’Àrea Metropolitana de Barcelona faci el mateix. “Les duplicacions o triplicacions no tenen sentit, cal donar un missatge molt clar als ciutadans sobre les mesures que s’aniran implementant”.

Per això, Rull ha anunciat aquest dijous que a partir d'ara la Taula de la qualitat de l'aire de la conurbació de Barcelona que va crear l'anterior govern la passada tardor, a partir d'ara es reunirà cada dos mesos.

Entre les mesures que es discutiran en aquestes properes reunions hi ha la restricció del trànsit en funció del que contamina cada cotxe, fer més sostenible el transport de mercaderies als comerços o que els cotxes menys contaminants tinguin descomptes als peatges d’accés a Barcelona. Aquest grup de treball també redactarà un nou Pla de millora de la qualitat de l’aire perquè l’actual, segons el conseller, ja ha quedat obsolet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00