Sociedad

Interior va utilitzar la Policia per fer informes que criminalitzaven als moviments independentistes catalans

CADENA SER

Barcelona

Les maniobres del ministeri de l'Interior per combatre l'independentisme català van arribar a utilitzar a finals de 2013 als serveis de seguretat de l'Estat per a elaborar informes insolvents sobre l'actual presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, i sobre l'Assemblea Nacional Catalana que, en aquell moment, Forcadell presidia.

Aquests informes, anònims, dels quals ningú es responsabilitzava i que mai van acabar judicialitzats, intentaven criminalitzar i desactivar políticament als que formaven part de l'ANC. Un dels informes, al què ha tingut accés SER Catalunya, fa un especial seguiment de Carme Forcadell, el seu marit, els seus dos fills i els seus dos germans. Investiga les propietats de la família així com els comptes corrents de l'Assemblea Nacional de Catalunya que té com a objectiu separar Catalunya de la resta d'Espanya amb l'ajuda de CiU.

L'informe anònim elaborat per serveis de seguretat de l'Estat arriba a afirmar que "des que Jordi Pujol va arribar al poder el 1982 es calcula que només les associacions independentistes camuflades sota diferents nominacions han rebut uns 20.000 milions d'euros", una quantitat absurda que no es documenta ni acredita de cap manera en aquest informe.

A més a més, els redactors del document destaquen que "el més interessant de l'informe" és que, fruit d'una investigació que atribueixen a "diverses fonts obertes" s'ha pogut saber que alguns membres de l'Assemblea Nacional catalana han format part de la banda armada de Terra Lliure o han col·laborat amb ETA, sense aportar cap tipus de prova.

L'informe està ple de ressenyes de cada una de les persones investigades, amb aparença de fitxes policials, entre ells de la família de l'actual presidenta del parlament català. Amb l'aparença de fitxes policials també apareixen en un altre d'aquests informes que repartien entre els mitjans de comunicació, els alcaldes dels ajuntaments independentistes, entre els quals l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan era alcalde de Girona.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00