Sociedad

La Fiscalia investiga la fundació IL3 de la Universitat de Barcelona

La investigació se centra en les despeses que la directora de la fundació, Neli Caldentey, va carregar als comptes de la fundació durant dos anys de pèrdues. Ho va destapar SER Catalunya. Hi havia dinars i festes de luxe.

La seu de la fundació IL3 / Emma Miguel (Cadena SER)

La Fiscalia de Barcelona, a través de la Policia Nacional, ha demanat a la fundació IL3 – Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona una còpia de totes les despeses que la seva directora general, Neli Caldentey, va carregar als comptes de la fundació des del seu nomenament l'octubre de 2013, fins el maig de 2015. És una investigació que la Fiscalia ha obert d'ofici. Li demana factures, justificants de viatge, tiquets de taxi i de restaurant.

Durant aquell any i mig, tal i com va destapar aquesta redacció, Caldentey va carregar a aquesta fundació de la Universitat de Barcelona tiquets i factures de telèfon que sumaven més de 15.000 euros. Hi havia dinars de fins a 200 euros a un restaurant del districte 22@ de Barcelona o 2.000 euros en telèfon.

Caldentey, que continua al capdavant de la fundació IL3, també va organitzar festes de luxe pels seus treballadors. Des d'un sopar d'11.400 euros que va acabar a bord d'un veler, fins a una inauguració del curs amb Xavier Sala i Martin que va costar 20.200 euros.

I tot això la directora general ho va fer mentre aquesta fundació de la Universitat de Barcelona tancava amb números vermells. El 2013 IL3 va tancar amb pèrdues de gairebé mig milió d'euros i el 2014 amb 1.200.000 euros en negatiu.

La Fiscalia també li demana a la fundació una còpia dels seus Estatuts.

El Departament de Justícia i l’Oficina Antifrau també investiguen aquesta fundació des de fa mesos pel mateix tema.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00