Sociedad

Creada la Taula de Cogestió de l’Aqüicultura per millorar la qualitat de l'aigua de les badies del Delta

Una de les primeres actuacions serà obrir més desguassos dels canals de reg

Pla general de la primera reunió de la Taula de Cogestió de l'Aqüicultura, presidida pel director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela. / Anna Ferràs ACN

Tortosa

Les primeres actuacions per millorar la renovació d’aigua de les badies del Delta de l’Ebre s’aplicaran en els propers mesos. Aquesta serà la feina de la Taula de Cogestió de l’Aqüicultura, un ens format per científics, aquïcultors i representants de la Generalitat i que s’ha constituït aquesta setmana. L’objectiu és intentar resoldre la manca d’aigua dolça que pateixen les badies i que provoca la mortaldat de mol·luscos ja que l’aigua queda estancada i puja la temperatura.

Després d’anys d’estudis i reivindicacions la taula ja està en marxa. Una de les primeres actuacions serà obrir més desguassos dels canals de reg i no només el del Penal, com es va dir en la darrera reunió. També es vol aprofitar la meteorologia, les dades oceanogràfiques i d’altres dades per determinar quina és la millor solució.

Els resultats d’aquests càlculs es presentaran en la propera reunió de la taula de cogestió de l’aqüicultura que està previst que es reuneixi d’aquí a uns tres mesos. Miquel Carles, president de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre, ha recordat que aquestes millores han de ser beneficioses per a molts sector i només per als de la pesca.

Les mesures que decideixi aplicar la taula de cogestió també es presentaran al Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Agència Catalana de l’Aigua o la Direcció General de Costes per tal que puguin implicar-se en la millora de l’aqüicultura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00