Sociedad
LITERATURA

La força d'en Martí

Martí Gironell ens presenta la seva nova novel.la amb tot un premi Ramon Llull Sota el braç i aconsegueix sorprendren's dins i fora del llibre amb la vida que explica de Cerferino Carrión. L'home que va arribar a Nova York com a polissó i que es va acabar convertint en confident de les estelles del Hollywood dels anys 50.

Editorial Planeta

Entrevista Martí Gironell (21/03/2018)

20:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000120234/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

“Ells se senten molt bé en aquest restaurant i “quan assistien a l’Scala es podien despullar del seu personatge i es podien sentir persones”. Martí Gironell, autor de La força d’un destí, novel.la que explica com l’emigrant que fugia del franquisme l’any 19249 acaba sent propietari i regent d’un restaurant que es va convertir en la “casa” de les estrelles de Hollywood dels anys cinquanta. Se’l coneixia com a Jean Leon, però el seu nom real era Ceferino Carrión. Un espanyol que amb 21 anys va embarcar com a polissó en un vaixell a França i que l’havia de dur a la terra promesa: Nova York. I allí arriba amb una maleta i una adreça d’un familiar en un paper.

Martí Gironell firmant un exemplar del seu llibre a SER Tarragona / Jordi Cartañá

Com d’anar amb una mà al davant i l’altre al darrera s’arriba a ser amic i confident de Frank Sinatra?. Com Jean Leon acaba animant a Paul Newman a acceptar els papers que hauria d’haver fet el seu amic James Dean després de la seva mort?. Preguntes que obtenen respostes a les pàgines d’un llibre que ens parla d'un individus que no es va rendir mai. Fins on coneixem a aquest periodista entenem que comparteix aquest tret de personalitat que la dut, poc a poc  i amb pas ferm, a assolir l'èxit editorial i el reconeixement com a escriptor més enllà del personatge conegut per la televisió. No en va, tot i que ja fa dos tres llibres que Gironell està consolidat, continua presentant la seva nova novel.la com si fos la primera. Un tour de force en el que tant el trobem en mitjans locals com d'àmbit estatal. Des de la biblioteca més petita a la llibreria més gran i que es resumeix en una frase que deixa caure durant l'entrevista: “la sort ens ha de trobar treballant”. Ceferino “va pencar i molt” explica un Gironell al qui no li paren d’arribar alegries i sorpreses amb la seva nova novel.la. Amb ell també hem recordat el moment en què li comuniquen que es troba entre els finalistes pel Ramón Llull i com ha anat coneixent moltíssimes coses d’aquest personatge a través de la seva germana i del seu fill.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00