Sociedad
CAMP DE TARRAGONA

Arza: "Perquè no podem compartir hospitals i teatres del Camp de Tarragona?"

El regidor reusenc planteja el Tramcamp i una nova Autoritat Metropolitana com a eixos vertebradors de la regió

Marc Arza al Carrer Ample, 44 de Reus / Jordi Cartañá

Entrevista Marc Arza (10/07/2018)

20:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000052483/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Cap a una gestió compartida d'infraestructures sanitàries i culturals. El regidor reusenc, Marc Arza, planteja en un futur pròxim que allò que ell anomena Ciutat del Camp i que altres prefereixen definir com a àrea metropolitana del Camp de Tarragona gestioni de manera compartida hospitals i teatres. No és una idea aïllada. Arza, de 41 anys, proposa un Camp de Tarragona unit en una nova regió governada per una Autoritat Metropolitana de nova creació i que tingui com a un dels seus principals eixos la connectivitat del territori. El Tramcamp és la solució, diu el regidor en aquesta entrevista, malgrat que la seva construcció representi una inversió difícilment recuperable: "Els beneficis de cosir aquest territori seran molt més gran", assegura. El regidor, que no es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals, assenyala que el el relleu generacional al Camp de Tarragona farà que aquesta visió territorial global s'imposi "de manera natural", a mesura que els polítics més veterans vagin deixant pas als més joves. "Els joves no és que tinguem més imaginació o més ideees, senzillament és que hem viscut el territori de manera diferent".

Arza cultiva la diplomàcia amb Taragona: "El millor que pot fer un regidor quan li pregunten per la imatge dels Jocs Mediterranis de Tarragona és no dir res", assenyala, convençut que projectes compartits, sobretot en connectivitat, en l'àmbit sanitari i en la promoció cultural convertiran el Camp de Tarragona en una ciutat efectiva de 350.000 habitants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00