Sociedad
SOCIETAT

La fi d'unes mentides

L'advocat Tarragoní Joan Andreu Reverter ha aconseguit sentències favorables per als seus clients que es van veure entrampats als casos d'estafa del Banco Popular. Amb ell en repassem els orígens i el perquè d'aquests casos i ens ajuda a comprendre com aquest banc es va acabar venent per un euro.

Joan Andreu Reverter / Jordi Cartañá

Entrevista casos del Banco Popular (02/09/2018)

20:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000054124/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ja arriben les primeres sentències pel cas del Banco Popular. Jo fa un any i una mica més de la venda d’aquest ens per un euro al Ban Santander. Amb aquesta compra va aflorar la situació de fallida del Popular i per tant l’engany al que s’havia sotmès als accionistes que van comprar accions en les últimes ampliacions de capital. Això vol dir que persones amb baix poder adquisitiu poden demandar i guanyar a un banc. Així ho afirma l’advocat i President Secció Dret Bancari ICAT de l’ Il·lustre Col·legi Advocats de Tarragona, Joan Andreu. De fet ell és qui ha capitanejat algunes de les demandes que han acabat amb èxit.

Amb ell hem mirat enrere, fins el 2010 quan comença aposar-se en marxa una bola de neu que es va anar fent imparable per la opacitat amb que es va fer la gestió de l’entitat. A més a més s’hi va afegir males praxis per part del banc a l’hora de vendre productes als seus clients en no informar-los amb claredat del risc dels productes que oferien.

Si clic que l’enllaç podreu fer un recorregut del tot cronològic i entenedor del perquè un banc es va arribar a vendre per un euro.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00