Centenari
Notícia patrocinada

Converses de ràdio amb Andreu Buenafuente i Sique Rodríguez

Et convidem escoltar la conversa en directe de dos grans referents del periodisme català

Converses de ràdio amb Andreu Buenafuente i Sique Rodríguez / Arxiu

Barcelona

La celebració del centenari de Ràdio Barcelona a l'antena de SER Catalunya s'incorpora l'espai 'Converses de ràdio', una xerrada on una veu històrica de la nostra emissora parla amb un dels actuals professionals de la casa.

El proper dimecres 26 de juny a les 17.30h enregistrarem una d'aquestes converses amb Andreu Buenafuente i Sique Rodríguez a l'Estudi Toresky de Ràdio Barcelona. La xerrada on s'evocaran records radiofònics i es reflexionarà sobre el present i futur del nostre mitjà, està oberta al públic. Per assistir-hi s'ha d'enviar un whatsapp al telèfon 648 83 43 78.

Andreu Buenafuente es va iniciar en el periodisme als disset anys com a locutor esportiu en una emissora de ràdio de la seva ciutat natal. El 1989 va passar a Barcelona per col·laborar a la Cadena SER de Catalunya amb un programa propi anomenat El Terrat, que posteriorment donaria nom a la productora que va fundar el mateix Buenafuente. Al principi la productora El Terrat va servir a Buenafuente per guanyar en autonomia i independència de decisió, amb el temps li permetria ampliar el camp d'acció i dedicar-se també a la producció televisiva i teatral.

Buenafuente va passar de la ràdio a la televisió de la mà de Javier Sardà, que el va incorporar al programa Tot per l'audiència, a TV3. A la mateixa cadena, Buenafuente va confirmar el seu èxit amb un programa propi, Sense Títol, (1995-1998), i sobretot a l'espai televisiu La cosa nostra (1999-2002), que va assolir gairebé les tres-centes emissions i oferia uns continguts basats en un humor sa i intel·ligent, amb monòlegs i gags.

Al 2004, Antena 3 el va fitxar per un nou programa, titulat Buenafuente (2005-2007), l'humorista es va valer dels mateixos formats i ingredients i es va envoltar de coneguts col·laboradors que ja havien treballat amb ell a Una altra cosa, com Santi Millán, José Corbacho i tot un elenc d'actors còmics: Fermí Fernández, Yolanda Ramos, David Fernández, Mónica Pérez i Toni Albà. A més dels citats, van obtenir particular notorietat els actors Eduardo Soto, amb la seva interpretació del personatge del Neng; Oriol Grau, a la pell de Palomino; i Jordi Évole, guionista del programa, que en el seu paper d'El Follonero intentava desestabilitzar Buenafuente amb les intervencions intempestives. Després de tres temporades i amb molt bones audiències, l'humorista va rebre, juntament amb el suport de l'audiència, el reconeixement de la crítica, que el 2006 va atorgar al seu espai televisiu Premi Ondas al millor programa d´entreteniment.

El periodista mai s'ha allunyat massa de la ràdio, durant l'estiu del 2002, va presentar La isla de los mosquitos a la Cadena SER, un programa on es barrejaven frases enginyoses amb música. Onze anys després, el diumenge 30 de juny del 2013, va tornar a la Cadena SER amb el seu amic i company Berto Romero amb el programa Nadie Sabe Nada on guanyaria un altre premi Ondas l'any 2019.

Sique Rodríguez Gairí, llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, porta l'ADN SER, on treballa des de fa 20 anys. És el director del programa "Què t'hi jugues!" de SER Catalunya, que va ser premiat com a millor programa de ràdio de proximitat als Premis Ondas de l'any 2021. També dirigeix i presenta el "Carrusel Canalla" a la Cadena SER i el programa digital "El Bar" a Prisa Media.

Encara que el seu somni era ser futbolista professional i va arribar a entrenar al Barça juvenil, el futur de Sique Rodríguez va anar encaminat cap al periodisme esportiu. Els seus primers contactes amb el món periodístic van ser a COPE Lleida i al diari La Manyana. Després de presentar el "Carrusel Lleida" a Ràdio Lleida, li van oferir la possibilitat de cobrir la vacant d'estiu a Ràdio Barcelona fins que finalment va entrar en plantilla al departament d'informatius de SER Catalunya. Va compaginar durant un any la feina de redactor d'informatius a Ràdio Lleida amb la de redactor d'esports els cap de setmana a Ràdio Barcelona. El periodista també és col·laborador habitual de les retransmissions del Barça al "Carrusel Deportivo" i tertulià d' "El Larguero" de la Cadena SER. Participa en els programes de televisió "El Golazo", de Gol Televisió; "Onze", de Televisió de Catalunya i "La Porteria" de Barcelona Televisió.

Ha escrit tres llibres relacionats amb el Barça: "Un any al Paradís. El meu diari del triplet" (2009) del futbolista Andrés Iniesta, juntament amb el propi Iniesta i amb Dani Senabre. Un èxit de vendes en català, castellà, turc i polonès; "Educats per guanyar" (2011), juntament amb Adrià Albets; i "De la gloria al infierno. ¿Qué ocurió entre el adiós de Neymar y el adiós de Messi?" (2022), juntament amb Adrià Soldevila i Sergi Escudero.

Va ser un dels periodistes que va destapar el "Cas BarçaGate", juntament amb Adrià Soldevila i Sergi Escudero, que els va fer mereixedors de cinc premis d'investigació periodística: el Ramon Barnils, el Josep Maria Planes, el Panenka, l'Àlex Lliteras i el de Ràdio Associació. També va ser un dels periodistes que va destapar el "Cas Negreira", juntament amb Jordi Martí i Adrià Soldevila.

Más información

Amb el suport de la Fundació "la Caixa"

Amb el suport de la 'Fundació "la Caixa"

Amb el suport de la 'Fundació "la Caixa"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00