Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Andrea Motis: "Em truquen de 'La Voz' perquè hi vagi de concursant"

La cantant i trompetista és una de les protagonistes del Dia Internacional del Jazz a Barcelona

ENTREVISTA. Andrea Motis

ENTREVISTA. Andrea Motis

20:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714216382453/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

És una de les cares més visibles del jazz a Catalunya des que va debutar sent gairebé una nena amb la Sant Andreu Jazz Band del seu mentor Joan Chamorro. Andrea Motis és ara una artista independent d'esperit 'mutant'. Segueix fidel al jazz, però s'atreveix amb altres sonoritats. L'últim exemple és el disc 'Febrero' que ha publicat recentment amb la Camerata Papageno, una prestigiosa formació clàssica xilena: "a més d'estàndards, té molta música brasilera (una versió de la famosa 'La garota d'Ipanema') i d'altres parts d'Amèrica llatina amb arrenjaments molt originals". Xile ha esdevingut una mena de segona casa per a l'artista: "fa set anys que hi vaig per fer classes de música a nens", diu en una entrevista al 'Tot és comèdia'.

Jazz

Motis és una de la setantena d'artistes i formacions que participen en la celebració del Dia Internacional del Jazz. Amb permís de la pluja, aquest diumenge 28 d'abril actuaran en un escenari a l'aire lliure al Passeig de Gràcia de Barcelona. Preguntem a la cantant i trompetista si està enamorada d'aquesta música des de petita i ens diu: "el jazz me'l va descobrir el meu professor Joan Chamorro quan em va començar a compartir CDs de músics de jazz clàssic, de New Orelans, i em vaig aficionar. Però sobretot perquè tocava la trompeta i volia anar més enllà de la melodia. Escoltant aquests referents jo veia que hi havia alguna cosa més que les notes".

Carrera

Amb Andrea Motis hem repassat alguns moments de la seva trajectòria que recull el documental 'La trompeta silenciosa' de Ramon Tort (Filmin). Com quan encara adolescent, hores abans de firmar amb una gran multinacional discogràfica van decidir amb la família i el professor Joan Chamorro fer-se enrere per seguir anant a poc a poc en el creixement artístic de la cantant i evitar el "control professional" sobre la seva carrera. Motis també ha recordat que en aquella època li va sortir l'oportunitat de presentar-se a la selecció d'Eurovisió. I ha afegit que encara ara la truquen de La Voz perquè hi participi com a concursant, però "no està dintre dels meus objectius donar-me a conèixer massivament, hi ha altres maneres d'arribar i de treballar més agraïdes".

Futur

L'esperit inquiet d'Andrea Motis no s'atura. La seva primera banda sonora per a la pel·lícula 'Saben aquell' de David Trueba (el biopic d'Eugenio) va estar nominada al Goya i al Gaudí. I aquest any presenta el projecte Temblor amb la seva parella Christoph Mallinger, violí, mandolina i veu, i Zé Luis Nascimento, percussions. Tot això mentre continua la seva aventura de mare jove, té dos nens de 8 mesos i 3 anys i mig.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00