Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

I les nominades a millor banda sonora son...

Conversa amb Clara Aguilar i Maria Arnal, candidates als Premis Gaudí a millor música original

ENTREVISTA. Clara Aguilar i Maria Arnal

ENTREVISTA. Clara Aguilar i Maria Arnal

23:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1705756402842/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En aquesta edició XVI dels Premis de l'Acadèmia del Cinema Català, la categoria de millor música original està dominada per les dones. Tres dels quatre finalistes son compositores. Tot i que l'etiqueta de "compositora" els queda curta a tres artistes que comparteixen un esperit inquiet i interessos ben diversos. De fet, el cinema o l'audiovisual és només una part d'unes carreres que abasten la gravació de discos i concerts, la creació d'espais sonors per a espectacles d'arts escèniques, la participació en festivals de poesia i exposicions de ciència... Però anem a pams.

Clara Aguilar

Clara Aguilar està nominada als Gaudí per la banda sonora de 'Creatura' d'Elena Martin, un retrat profund del desig femení. Una directora que coneix de prop perquè ambdues formen part del col·lectiu escènic VVAA. De fet, les arts escèniques son el camp on Aguilar ha desenvolupat bona part de la seva creativitat. Un dels últims espectacles en el que ha col·laborat escrivint la música i interpretant-la en directe és la versió teatral de 'La plaça del diamant' de Mercè Rodoreda que ha dirigit Carlota Subirós al Teatre Nacional i que ara està de gira per Catalunya. També té projectes discogràfics de música electrònica i ha actuat al Sónar. 'Creatura' suposa la segona nominació consecutiva per l'artista, després de 'Suro'.

Maria Arnal

Maria Arnal és l'autora de la música d 'Alteritats' d'Alba Cros i Nora Haddad, un documental que recull els testimonis de quatre generacions de lesbianes a Catalunya. Arnal, coneguda sobretot per la seva faceta de cantant i músic al costat de Marcel Bagés (el duet es va separar el 2022), ha fet incursions en la música de cinema en pel·lícules com 'Quest' d'Antonina Obrador. I també col·labora amb 'Polvo serán' la nova pel·lícula musical dirigida per Carlos Marquès-Marcet sobre l'eutanàsia amb Ángela Molina de protagonista. Arnal ha participat també en l'exposició 'IA: Intel·ligència artificial' del CCCB amb una instal·lació on el públic pot cantar amb el seu avatar que té veu sintètica.

Andrea Motis

Andrea Motis ha creat la banda sonora de 'Saben aquell' de David Trueba, el biopic de l'humorista Eugenio. Un treball pel qual ha estat doblement nominada als Gaudí i als Goya. És la primera vegada que la músic, cantant i trompetista de jazz compon pel cinema. Actualment Motis està de gira a Xile on presenta nou àlbum. La gala dels Premis Gaudí serà el 4 de febrer i Clara Aguilar, Maria Arnal i Andrea Motis estan nominades a millor música original juntament amb Alfonso de Vilallonga per la cinta d'animació 'Robot dreams' de Pablo Berger.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00