Economía y negocios

2.000 taxis menys

Fins a 2.000 taxis deixaran de circular pels carrers de Barcelona cada dia en funció de la franja horària per l'entrada en vigor del nou sistema de torns que s'aplica des d'avui per intentar alleujar la crisi del sector

Un grup de taxistes esperen passatge a la parada situada a la cruïlla de Travessera de Gràcia-BailénACN

L'Institut Metropolità del Taxi afirma que la mesura servirà perquè els taxistes tinguin unes jornades de treball més raonables, millorin la seva recaptació i redueixin despeses per les llargues estones de circulació sense passatge.

Des d'avui hi ha menys taxis circulant a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta matinada s'ha començat a aplicar el sistema de torns que treurà dels carrers fins a 2 mil vehicles perquè els taxistes es puguin guanyar una mica millor la vida.

Els autònoms poden treballar entre les 4 de la matinada i les 2 de la tarda o entre les 2 de la tarda i les 12 de la nit. També poden sortir voluntàriament de nit entre les 12 i les 4 de la matinada.

Más información

Les empreses del taxi, amb més d'una llicència, poden fer torns de 10 hores entre les 7 del matí i les 5 de la tarda i entre les 7 de la tarda i les 5 del matí. Aquests horaris de les empreses de teletaxi no han agradat a la federació catalana del taxi perquè no els permet portar clients entre les 5 i les 7 del matí.

El tercer torn permet treballar entre les 7 del matí i les 7 de la tarda i entre les 7 de la tarda i les 7 del matí.

L'Institut Metropolità es planteja aquests primers dies com una setmana de proves.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00