La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Torró i raïm ja veuen el final de la crisi

Els dos sectors valencians més vinculats al Nadal pronostiquen una pujada de facturació en l’actual campanya

La Llavor 22-11-2014

La Llavor 22-11-2014

29:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0096820141122091319/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Els sectors del raïm del Vinalopó i el torró de Xixona preveuen un lleuger augment de les vendes esta campanya de Nadal i des dels seus Consells Reguladors ja noten cert creixement. Malgrat que les condicions climatològiques no han sigut suficientment favorables tant per l’ametlla com per al raïm, des d’ambdós sectors es mostren optimistes.

En el programa dedicat al sector agroalimentari de la Ser, La Llavor, han participat este matí els presidents dels Consells Reguladors del Torró i del Raïm del Vinalopó. Quant al torró, José Enrique Garrigós, ha assenyalat que enguany hi ha hagut certs problemes amb la matèria primera, l’ametlla, que ha costat més cara als productors. Tanmateix, preveuen un augment de vendes. Concretament, preveuen vendre 200.000 kilograms més que l’any passat, quan van aplegar al mercat 20 milions de kilograms. En ingressos, açò es tradueix en què els torroners alacantins van facturar l’any passat 160 milions d’euros i enguany en facturaran 180 milions.

Los productores de uva prevén aumentar ventas este 2014 / Consejo Regulador Uva del Vinalopó

D’altra banda, el president del Consell Regulador del Raïm del Vinalopó, José Bernabeu, també veu amb optimisme esta campanya. Encara que hi ha hagut una baixada de collita i finalment es van a recol·lectar 32 milions de kilograms front als 44 milions estimats en un principi, les perspectives són molt bones perquè s’està venent molt bé el fruit i no ha passat com altres anys que, segons lamenta Bernabeu, el mercat “s’ha estancat”. Del total de fruita comercialitzada, el 60 per cent es queda al mercat nacional mentre que el 40 per cent es ven a l’estranger.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00