Gastro
LA LLAVOR

Europa limita l’entrada de mandarines xineses

La Comissió Europea ha aprovat un reglament de mesures antidumping contra la importació d’estos productes per protegir el sector citrícola europeu

La Llavor 13-12-2014

La Llavor 13-12-2014

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0096820141213085429/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

L’entrada al mercat europeu de mandarines en conserva procedents de la Xina i a un preu contra el que no poden competir els productors espanyols estarà limitada durant els propers cinc anys. Serà així gràcies a que la Comissió Europea ha aprovat definitivament un reglament que preveu el manteniment de mesures ‘antidumping’ contra la importació d’estos productes i estableix una taxa per a que estes mandarines en conserva no perjudiquen el sector citrícola europeu que està ubicat bàsicament a la Comunitat Valenciana.

Este ha sigut un dels temes centrals del programa que la Cadena SER dedica al sector agroalimentari, La Llavor. Per este espai ha passat un dels advocats de Garrigues que ha portat este assumpte a Brusel·les, Ángel Givaja, qui ha destacat que esta mesura protegirà la indústria comunitària i permetrà que durant cinc anys puguen seguir sent competitius.

El problema, segons Givaja, és que estes mandarines en conserva procedents de la Xina aplegaven al mercat europeu a un preu irrisori, tan baix que als productors espanyols els resulta impossible competir.

El manteniment d’estes mesures afavoreix el sector agrícola de la Comunitat Valenciana i també de Múrcia, en concret, el número de llocs de treball estacionals en l’envasat i subministrament de la matèria primera destinada a la línia de conserva supera els 5.000 treballadors.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00