Sociedad
HORA CAMP DE TARRAGONA

Dies de passió

Ens acostem a la setmana santa de Tarragona i de Reus amb els seus respectius presidents per entendre, un any més, que les fa úniques, sentides i irrepetibles.

La passió per la setmana santa de Tarragona i Reus.

La passió per la setmana santa de Tarragona i Reus.

25:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000023895/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

“Hi ha el tema de la museïtzació i d’obrir la setmana santa tarragonina més enllà d’aquests dies per promocionar per ensenyar qui som i que fem”. Joaquim Julià, President de l’agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, parlar sobre el present i el futur d’aquest fet a la ciutat. Un president que ha destacat que els últims anys s’ha apostat per millorar entre d’altres aspectes la organització interna on l’espai de Sant Agustí hi ha contribuït molt positivament.

Una festa tradicional sí, però també amatent de les possibilitats que li ofereixen les noves tecnologies. A tall d’exemple Julià ens ha explicat que “L’any que ve ja es podran comprar les cadires per internet perquè cada any tenim trucades per saber on es poden comprar les cadires”. D’aquesta manera es resoldrà aquesta demanda.

Una setmana santa que té aniversaris, processons i que la fan possible milers de persones. Una festa que sorprèn a altres setmanes santes com la de Jaén quan van fer cap a Tarragona. “van quedar parats de la qualitat dels passos i quan veuen el desplegament que fem i el què és i el què representa aquesta festa pels Tarragonins” sentencia orgullós Julià.

A Reus...

“La setmana santa a Reus procurem que sigui una activitat durant tot l’any, més aviat de caire social”.

Joan Ramón Mestre , l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus. Una manifestació cultural i religiosa que la fan possible 17 confraries i unes 2000 persones . “Aquest any hem volgut procurar que el cartell s’hagi presentat el més aviat possible perquè no pot ser que surti quan els actes ja han començat”.

“El moment mes àlgid és el de les Tres Gràcies, quan el sant crist arriba al temple després d’haver estat a la prioral de la Sant Pere a les últimes dos hores on s’hi fa la funció de l’agonia” és el moment amb majúscules d’aquests dies a Reus.

Aquests són uns dies de feina intensa i Hi ha actes en els que el Joan Ramon hi ha de ser però a partir d’avui tenim “processons, via crucis i a destacar la processó de l’amargura d’aquesta tarda” una acte que desembocarà poc a poc a l’epicentre que com ja hem dit és divendres al migdia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00