Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

SER Catalunya

Punt de llibre

Dissabte de 9 a 10h a SERCAT i diumenge de 6 a 7h a SER Catalunya

Els programes

PUNT DE LLIBRE 09-09-2017

La 14a comença a la Setmana

Aquest cap de setmana engeguem la 14a temporada del Punt de llibre des de La Setmana del Llibre en Català conversant amb l'editor Joan Sala Torrent (president de la Setmana) i amb Maria Nunes, que presenta ""Rutes literàries de Barcelona" (Editorial Meteora).

PUNT DE LLIBRE 01-07-2017

Barcelona 92, amics per sempre?

Aquest cap de setmana estrenem el mes de juliol en què commemorem els 25 anys de la celebració JJOO de Barcelona. Hem convidat Lluís-Anton Baulenas perquè ens expliqui com reflecteix a la seva darrera novel·la “Amics per sempre”, els grans canvis urbanístics de la ciutat i com el seu protagonista entoma l’eufòria olímpica tot just després de tornar de viure la Guerra dels Balcans.

PUNT DE LLIBRE 24-06-2017

Literatura en terra de cruïlla

Aquest cap de setmana emetem el programa enregistrat a Vallderoures amb el llibreter Octavi Serret, l’escriptor Carles Terès, el periodista Lluís Rajadell, la nostra meteoròloga Rosanna Rel i el nostre corresponsal a Euskadi, Carlos Blázquez. La literatura del Matarranya, la Terra Alta i el Maestrat, la gelada del 56, els enllobats i les criatures fantàstiques són protagonistes d'aquest Punt de llibre especial solstici.

PUNT DE LLIBRE 17-06-2017

David Cirici, a capítol

Aquest cap de setmana conversem amb l’escriptor David Cirici sobre l’art en la narrativa i les distopies en la literatura juvenil, i farem un recorregut pel Mediterrani que travessen les llanxes de refugiats, després d’haver mirat els estralls de la guerra amb els ulls d’un gos, en Molsa.

PUNT DE LLIBRE 10-06-2017

Carretera i manta

Aquest cap de setmana ens enfilem a la unitat mòbil de la ràdio per visitar Rubió amb en Marc Serena, coautor, juntament amb l'Edu Bayer, de "Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits" (Edicions Sidillà). En aquest municipi de l'Anoia, la Maria Àngels Archela i la Maite Esquius ens explicaran com es viu en un dels micropobles que ha suscitat l'interès dels autors del llibre.

Les seccions

LA MIRADA PETITA

L'experiència de llegir

A la Mirada petita recomanem "Que bé que ens ho hem passat!" de Michael Morpurgo i durant el Camí de ronda entrem a la cuina d'una capsa on els llibres es converteixen en jocs

BLOC D'ACTUALITAT 21/01

L'actualitat literària

Parlem del Tiana Negra, del Premi d'Honor de les lletres Catalanes, del Premi LLibres Anagrama de novel·la i us fem un parell de recomanacions.

LA MIRADA PETITA

El circ

Dediquem una Mirada petita a la literatura infantil que té el món del circ com a escenari i protagonista.

FES QUE SEMBLI UN LLIBRE

Novel·la negra per regalar

En Josep Maria Martí ens fa recomanacions de llibres negrecriminals imprescindibles per llegir aquestes festes

BLOC D'ACTUALITAT

Triplet d'actualitat

Al menú del Bloc d'actualitat: Paco Camarasa, Lluís Llort i Alejandro Palomas

Un diumenge amb Taxi Key

LLUÍS LLORT

Capítol 1

LLUÍS LLORT

Capítol 2

Lluís Llort

Capítol 3

Lluís Llort

Capítol 4

Lluís Llort

Resum

foto de la noticia

Audio

Literatura en terra de cruïlla

Programa enregistrat a Vallderoures amb el llibreter Octavi Serret, l’escriptor Carles Terès, el periodista Lluís Rajadell, la nostra meteoròloga Rosanna Rel i el nostre corresponsal a Euskadi, Carlos Blázquez

foto de la noticia

Audio

Nens protagonistes

Aquest cap de setmana els nens són els protagonistes absoluts de les entrevistes a Guillem Terribas (“L’avi de la Martina”), i a Ricard Ruiz (“La Immortal”)

Pilar Argudo Barcelona
foto de la noticia

Audio

Sant Jordi… “Por la calle de Alcalá”

Anem a Madrid per veure com viuran Sant Jordi al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna

foto de la noticia

Audio

Abril

Aquest primer cap de setmana d'abril, Maria Nunes, per recórrer els escenaris de la novel·la "La trampa" de Teresa Juvé

foto de la noticia

Audio

Literatura in vitro

Dediquem el programa als científics lletraferits amb Salvador Macip i Jordi de Manuel, dos homes de ciències que escriuen ficció

foto de la noticia

Audio

Camí de ronda

Acompanyem Raül Garrigasait, Antoni Vidal Ferrando i Lluís Llort en les presentacions i clubs de lectura de les seves darreres novel·les

foto de la noticia

Audio

De velocitats i de jardins

L'escriptor madrileny Eloy Tizón ens visita per parlar-nos de la l'edició revisada del seu primer llibre de relats, "Velocidad de los jardines".

foto de la noticia

Audio

La Barcelona de les bullangues

Coincidint amb Santa Eulàlia, Barcelona és protagonista. Conversem amb Xavier Theros sobre "La fada negra" (Premi Josep Pla 2017)

foto de la noticia

Audio

20 anys sense l’home dels botons daurats

A 20 anys de la mort de l’escriptor txec Bohumil Hrabal, Seix Barral reedita “Trenes rigurosamente vigilados” i parlem amb la seva biògrafa, l’escriptora i traductora també txeca, Monica Zgustova

Pilar Argudo Barcelona
foto de la noticia

Audio

"Carrousel" literari

Fem la nostra tradicional desfilada nadalenca de literatura infantil i juvenil. I Lluís Prats ens ve a presentar "Merrick, la veritable i meravellosa història de l'home elefant"

foto de la noticia

Audio

Or dins les històries

Amb motiu del centenari de la seva mort, dediquem el Punt de llibre a l'obra, i sobretot, a la vida de Jack London, autor de "La crida del bosc" i "Ullal blanc", entre d'altres.

foto de la noticia

Audio

Punt de llibre d'estiu 06-08-2016

Els millors moments de la temporada i noves recomanacions estiuenques

Pilar Argudo Barcelona
foto de la noticia

Audio

Fins els quaderns d'estiu i més enllà

Aquesta setmana que ha acabat el curs escolar parlem amb escriptors, editors i directors de revistes infantils, per anar més enllà de les lectures "obligatòries" i recomanar títols divertits

Pilar Argudo Barcelona