Centenari Ràdio Barcelona

100 anys amb la ràdio: 1995, inauguració del MACBA i el MNAC

L'historiador Xavier Carmaniu presenta 100 històries que han sonat a la ràdio i que han tingut un paper destacat en la vida del nostre país

100 anys amb la ràdio: 1995, inauguració del MACBA i el MNAC

100 anys amb la ràdio: 1995, inauguració del MACBA i el MNAC

02:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716282252998/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquell 1995 va ser notícia el final de la guerra dels Balcans, l’assassinat del primer ministre israelià Yitzak Rabin i la dimissió del vicepresident del govern espanyol, Narcís Serra, arran de l’escàndol de les escoltes il·legals fetes pels serveis secrets a polítics, empresaris, periodistes i fins i tot al rei Joan Carles I.

Ara bé, enmig de tota aquella convulsió política, a Barcelona es va viure una important doble inauguració. El novembre va obrir les seves portes el Museu d’Art Contemporani de Barcelona després de quatre anys d’obres i superar infinitat de polèmiques.

I al desembre, va ser el torn del Museu Nacional d’Art de Catalunya, un altre projecte complex perquè implicava la participació de les diferents administracions polítiques que no aconseguien posar-se d’acord.

El 1994, l’historiador de l’art Eduard Carbonell havia assumit la direcció del MNAC i havia aconseguit desencallar la situació. Allò va fer possible que el desembre del 95 s’enllestissin les primeres sales, dedicades al romànic.

Amb motiu de la inauguració, el Balcó, aleshores presentat per Glòria Serra, va entrevistar a Eduard Carbonell. Al final la cosa es va allargar una mica i la sala del gòtic es va enllestir el juliol del 1997. A partir de llavors mica en mica les obres es van anar completant fins a tenir el museu funcionant a ple rendiment.

Ara bé, després de 30 anys de la seva posada en marxa, tant el MACBA com el MNAC han de fer font als nous reptes que planteja el 2n quart del segle XXI que estem a punt de començar.

Uns reptes que des de la ràdio segur que se seguiran amb atenció com es va fer aquell 1995.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00