Ocio y cultura

Préstec de llavors

Una biblioteca de Barcelona permet als seus lectors endur-se llavors a canvi de plantar-les i retornar-les

La primera biblioteca pública de llavors de Catalunya està a Vallvidrera, dins el Parc Natural de Collserola / Emma Miguel

Barcelona

Barcelona acaba d'estrenar la primera biblioteca pública de llavors de Catalunya. Està a Vallvidrera, dins el Parc Natural de Collserola, i els seus socis poden endur-se llavors en préstec amb una única condició: tornar-ne unes quantes al cap d'un any.

És un servei de la Biblioteca Collserola - Josep Miracle que la seva directora, la Nuria Flò, ha importat d'Estrasburg. Allà va visitar una biblioteca on al costat dels llibres d’horticultura i jardineria hi havia un caixó ple de llavors.

Llavors que s'ofereixen a aquesta biblioteca de Collserola / Emma Miguel

Li va explicar a l'agricultor Damià Gibernet, que té un banc de llavors propi, i des de fa unes setmanes, aquest caixó també és a Vallvidrera, ple de pots petits de vidre amb llavors de tomàquets, albergínies o pebrots.

Flò explica que el projecte està interessant a gent molt variada, n’hi ha que dominen l’horticultura i d’altres que no. A aquests últims els acompanyen amb tallers per aprendre a fer un planter, com fer-lo créixer i més endavant els ensenyaran a assecar i extreure les llavors.

De moment, segons diu, la llavor més demanada és la del tomàquet Mandó, una varietat autòctona de Collserola.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00