Ocio y cultura

Préstec de llavors

Una biblioteca de Barcelona permet als seus lectors endur-se llavors a canvi de plantar-les i retornar-les

La primera biblioteca pública de llavors de Catalunya està a Vallvidrera, dins el Parc Natural de Collserola / Emma Miguel

Barcelona

Barcelona acaba d'estrenar la primera biblioteca pública de llavors de Catalunya. Està a Vallvidrera, dins el Parc Natural de Collserola, i els seus socis poden endur-se llavors en préstec amb una única condició: tornar-ne unes quantes al cap d'un any.

És un servei de la Biblioteca Collserola - Josep Miracle que la seva directora, la Nuria Flò, ha importat d'Estrasburg. Allà va visitar una biblioteca on al costat dels llibres d’horticultura i jardineria hi havia un caixó ple de llavors.

Llavors que s'ofereixen a aquesta biblioteca de Collserola / Emma Miguel

Li va explicar a l'agricultor Damià Gibernet, que té un banc de llavors propi, i des de fa unes setmanes, aquest caixó també és a Vallvidrera, ple de pots petits de vidre amb llavors de tomàquets, albergínies o pebrots.

Flò explica que el projecte està interessant a gent molt variada, n’hi ha que dominen l’horticultura i d’altres que no. A aquests últims els acompanyen amb tallers per aprendre a fer un planter, com fer-lo créixer i més endavant els ensenyaran a assecar i extreure les llavors.

De moment, segons diu, la llavor més demanada és la del tomàquet Mandó, una varietat autòctona de Collserola.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad