Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Malauradament només només se'ns dona veu quan guanyem"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb la vicepresidenta de l'Uni Girona Noemí Jordana i amb l'antropòloga Rut Abad, autora de l'estudi 'Un 2022 de oro para las mujeres deportistas'

"Malauradament només només se'ns dona veu quan guanyem"

17:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1646748204379/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui, Dia Internacional de la Dona, al 'Què t'hi Jugues!' hem analitzat la situació que viu actualment l'esport femení. Per fer-ho hem parlat amb Noemí Jordana, vicepresidenta de l'Uni Girona, i amb l'antropòloga Rut Abad, autora de l'estudi 'Un 2022 de oro para las mujeres deportistas'.

"Las niñas de hoy y de mañana podrán soñar con ser profesionales"

Rut Abad, llicenciada en antropologia social i cultural i professora col·laboradora de l'OBS Business School, ha reflexionat sobre l'emergent protagonisme mediàtic que està experimentant l'esport femení. "Las grandes entidades que hay entorno al mundo del fútbol se han dado cuenta de que el fútbol femenino es un nicho de mercado y por eso está recayendo la atención ahora en él", ha explicat.

"El más importante es la desigualdad en el salario, es abismal la diferencia económica y la regulación", ha assegurat, i ha destacat també la decreixent presència de dones a mesura que avança la jerarquia. "La consecuencia clara es que hay presencia de mujeres en todos los ámbitos, pero a medida que avanzamos en las jerarquías las mujeres van desapareciendo de los primeros puestos".

Finalment, tot i la desigualtat evident que encara existeix entre homes i dones al món de l'esport, Rut Abad ha destacat la importància de tenir referents. "La práctica de base va creciendo poco a poco, se van equiparando el número de licencias federadas entre hombres y mujeres. En las deportistas de alto nivel el sesgo de género es evidente", ha explicat, i ha afegit que "las niñas de hoy y de mañana van a tener un referente y van a poder soñar con ser profesionales del deporte".

"Malauradament, només se'ns dona veu quan guanyem"

Noemí Jordana, vicepresidenta de l'Uni Girona, també ha analitzat la situació de l'esport femení, després que el partit del passat cap de setmana de l'Uni Girona es convertís en una reivindicació amb més de 4.000 persones, amb samarretes de referents històriques i mosaics a la grada per defensar la igualtat esportiva entre homes i dones. "Fa temps que hi ha figures reconegudes, però malauradament aquestes figures hi són només si es guanya", ha lamentat Noemí Jordana.

L'exjugadora de l'Uni Girona també ha manifestat la importància de què les esportistes no perdin l'interès per l'esport amb el pas del temps. "Hem de lluitar perquè quan creixin, l'esport sigui encara una prioritat per elles, es perd molt interès i costa arribar a dalt de tot", ha assegurat, i ha ressaltat també la importància de les figures femenines que esdevenen referents per a les jugadores: "Ara moltes jugadores veuen l'Alexia Putellas o la Laia Palau i pensen: 'si treballo i m'hi esforço, jo també puc ser-ho", ha destacat Noemí Jordana a SER Cataunya.

Per acabar, la vicepresidenta de l'Uni Girona s'ha referit a la necessitat de les esportistes de treballar en altres àmbits a causa de la desigualtat salarial. "A l'esport femení la majoria de les dones han de fer alguna cosa més perquè d'això no es viu tota la vida", ha assegurat, i ha denunciat que "el meu sou no s'ha equiparat al masculí", ha sentenciat Noemí Jordana al 'Què t'hi jugues!'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00