Sociedad

Vendaval Durán i Allés en la Trail del Nord

El corredor repeteix victòria després de la Trail dels Fars i la ciutadellenca, guanyadora de la lliga Illa dels Trails 2021, estrena el seu caseller de 2022

Trail del Nord

La Trail del Nord ja té als seus nous guanyadors, Guiem Durán i Mari Allés, que ja es va imposar al novembre, corredors que van entrar a la meta a Fornells en primer lloc en un dissabte perfecte per al trail run, en la segona prova de la lliga Illa dels Trails 2022. L'esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, de la Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, torna diumenge, dia 24 d'abril, amb la Trail dels Barrancs a Alaior.

Durán no va tenir rival a una carrera que va dominar de principi a fi. El mallorquí, que ja es va imposar en la Trail dels Fars al febrer, va exhibir un gran rendiment i va marcar un gran ritme per a travessar la meta amb un temps de 4.05:09 després de 48 quilòmetres i més de 1.200 metres de desnivell positiu. Li va aguantar el ritme l'experimentat corredor de Ferreries, Miquel Pons, que es va reposar d'unes molèsties per a signar una espectacular segona plaça (4.26:07), que li va barallar fins al final Joan Melis Casasnovas (4.27:07). Duel molt bonic el que van protagonitzar la medalla de plata i la de bronze sobre l'asfalt final, on Melis va donar la seva millor versió per a retallar l'avantatge de Pons, encara que no va ser suficient. En dones, impressionant ritme de sortida de María Fiol a Cala Morell, col·locant-se al capdavant i guanyant metres fins a la seva arribada a Binimetl•là, on va abandonar per molèsties en un dels seus bessons. Ho va aprofitar la incombustible Mari Allés, amb una tàctica més conservadora, per a, a més del triomf, lluitar per millorar el seu temps en la prova. El va aconseguir amb 5.05:08. Després d'ella va entrar una combativa Aida Lora (5.36:18) que es va imposar per molt poc a Cati Vives (5.37:04) de nou amb l'asfalt final com a jutge i part.

En els 26 quilòmetres, gran duel d'espases entre Pau Benejam, Enric Pons, Marc López i Adrián Rodríguez, en el qual es van anar alternant el lideratge entre Cala Pilar i Fornells. Benejam va ser el primer a travessar la meta (2.13:43) amb tot just 17 segons de marge sobre Enric Pons (2.14:00). Va completar el podi López amb un registre de 2.17:21.

En dones, la victòria va marxar fora de l'Illa després de la gran carrera protagonitzada per Margalida Perelló que va aconseguir creuar l'arc amb 2.50:38. La resta de podi va tenir accent menorquí gràcies al bon fer de Marta Orives i de Laura Ruiz amb un temps de 2.52:32 i 2.53:32, respectivament.

En la distància més explosiva, els 14 quilòmetres entre Binimetl•là i Fornells, de nou Mar Bosch, va ser la més ràpida en dones en arribar amb un crono d'1.11:46, poc abans de Lena Moll (1.12:13) i de Monica Bosch (1.13:51). Les tres corredores van signar el mateix podi, amb el mateix ordre, que en la prova més curta de la Trail dels Fars.

En homes, gran paper de Miquel Torres i de Francesc Cavaller, companys d'equip, els qui van entrar junts en meta amb un temps de 59:43, mentre que el podi el van completar Álvaro Velasco i Joan Alzamora, els qui van fer el mateix amb un crono d'1.01:05. Una altra de les novetats ha estat l'entrada de la distribuïdora oficial a Balears de la marca OTSO Sport com a encarregada de premiar als millors esportistes de les tres categories de la lliga Illa dels Trails.

L'esdeveniment es va tancar amb el lliurament de trofeus a càrrec del regidor d'Esports de l'Ajuntament des Mercadal, Javier Periáñez, i dels organitzadors, Guiem Bosch i Toni Capó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00