Sociedad

Fort repunt de la incidència acumulada de covid-19 a La Vall d'Albaida

Ontinyent i Bocairent encapçalen un augment just abans de la caiguda de les restriccions

Test de antígenos positivo en Covid / Getty Images

Ontinyent

Repunta la pandèmia a La Vall d’Albaida. Després de dur bones notícies constantment durant quasi 2 mesos pel que respecta a la pandèmia, l’actualització d’aquest dissabte confirmava que l’empitjorament autonòmic, segurament amb els casos de les falles, també ha tingut efecte a la comarca.

Sobretot ha tingut efecte a Ontinyent, que ha notificat 58 nous contagis, i a pesar de ser una xifra molt inferior a les que es notificaven a finals de desembre i en gener, la disminució de l’últim mes provoca que aquestes xifres tornen a augmentar el nombre de casos actius en 34, passant de 106 a 140.

Ja fa unes quantes actualitzacions que veníem avisant que preocupava Bocairent, doncs bé, en la d’aquest dissabte es van confirmar 24 nous contagis a la localitat, el que ha provocat que passe de 31 a 49 casos actius. L’Olleria és el tercer i últim municipi amb més de 10 nous casos notificats, concretament 11, i passa d’11 a 19 casos als últims 14 dies.

Els altres dos municipis amb més de 5.000 habitants; Albaida i Benigànim, tenen una de freda i una de calenta. La localitat albaidina ha augmentat els casos de 19 a 22 després de notificar-se 7 nous contagis; mentre que Benigànim continua baixant, passa de 14 a 12 i només ha notificat 3 casos.

Respecte als municipis on augmenta la incidència trobem Aielo (de 7 a 8), Bèlgida (d’1 a 3), Bufali (de 0 a 1), Castelló de Rugat (de 4 a 6), Guadassèquies (d’1 a 3), La Pobla del Duc (de 9 a 18 i 9 nous contagis), Montaverner (de 5 a 6) i Quatretonda (de 5 a 8).

No tot son males notícies, clar, baixa la incidència a Atzeneta d’Albaida (de 2 a 1), Llutxent (de 3 a 2), Otos (d’1 cas a 0), Rugat (de 2 a 1) i Salem (de 4 a 2). Es manté igual a Agullent (2), Alfarrasí (1), Beniatjar (1), Fontanars (2) i Montitxelvo (3).

En total doncs, un augment de 76 casos actius per tornar a superar els 300 (310) després de notificar-se 131 nous casos. A pesar d’això, continua havent 18 municipis de la comarca que no van notificat cap cas. És evident que aquest augment s’explica amb les festivitats que s’han celebrat aquestes setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00