Política
La candidatura pels Jocs d'Hivern

"Tothom hi estava d’acord. Estic desconcertat"

Un dels representants del Comitè Olímpic Espanyol que ha participat en totes les reunions, May Peus, desmenteix als micròfons de Radio Zaragoza la versió del president de l’Aragó sobre la falta de consens en el repartiment de les disciplines dels Jocs d’Hivern de 2030

Estació d'esquí de Formigal(ARAMÓN)

Barcelona

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) desautoritza Javier Lambán: “Ningú entén la seva reacció perquè a la darrera reunió, tots els tècnics aragonesos hi van donar suport”. Són declaracions de May Peus, un dels tres membres que ha representat el COE a la comissió de treball per distribuir les proves olímpiques entre Catalunya i l’Aragó per acollir els Jocs de 2030. Després de 48 hores de versions contradictòries entre les dues comunitats, el també president de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern ha compartit el relat de la Generalitat en una entrevista a Radio Zaragoza – Cadena SER. “Estic desorientat i desconcertat” davant les declaracions de Lambán, que es nega a signar el pacte aquest divendres perquè el considera desequilibrat.

La Rebotica (30/03/2022)

27:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_zaragoza_larebotica_alt38_20220330_080215_083000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Com es va gestar l’acord: preferències, tradicions i equilibris

Sis reunions, les dues últimes extraordinàries, per col·locar sobre el mapa dels Pirineus les diferents disciplines. “A la darrera, hi va haver acord” entre els delegats dels dos governs autonòmics i els del màxim òrgan olímpic a l’estat, assegura Peus. Des del primer moment, l’Aragó era partidari d’acollir les proves de biatló i d’esquí de fons per l’interès i la tradició que desperten a la zona. No hi va haver discussió, ja que Catalunya no disposa d’unes instal·lacions tan bones per celebrar les dues proves com la comunitat veïna.

En canvi, la distribució que va estar enquistada fins al final va ser la de les proves de gel. En la sisena de les trobades encara es va plantejar una proposta de màxims. No per part de l’Aragó, sinó de la banda catalana: una de les prioritats de la Generalitat sempre ha estat la de disputar totes les competicions d’aquesta disciplina a Barcelona. Els tècnics ho van batallar fins al darrer moment, però el president del Comitè Olímpic no ho va acceptar. Alejandro Blanco va assignar les proves d’hoquei sobre gel al Palau Sant Jordi i les de patinatge artístic i de velocitat a Saragossa. Fonts del Govern confirmen aquesta versió i asseguren que per tirar endavant l’entesa, van beneir, satisfets, la distribució final. “Tothom hi estava d’acord i content”, sentencia un dels tres representants del COE en l’entrevista al programa La Rebotica de Radio Zaragoza – Cadena SER.

El Comitè Olímpic confia que l’Aragó acabarà signant el repartiment

Javier Lambán manté, a hores d’ara, que no assistirà a l’acte oficial que el COE ha convocat divendres a Madrid per escenificar l’acord a tres bandes. El president aragonès assegura que treballa una proposta alternativa “equilibrada”. Segons ha pogut saber SER Catalunya, a la seu del màxim òrgan olímpic a l’estat –del mateix color polític que el govern de Lambán– troben “incomprensible” que rebutgi el repartiment de les proves. El màxim dirigent del COE, Alejandro Blanco, va trucar el president aragonès per explicar-li els detalls de l’acord abans de fer-lo públic i ell li va donar el vistiplau.

Als despatxos del Comitè Olímpic Espanyol asseguren que aquest “joc polític” no té “cap sentit” i a dos dies d’oficialitzar el pacte amb una signatura, no tenen previst obrir el debat des de zero tal com planteja Lambán. Una opinió que comparteix Peus, que fa una crida a redreçar la situació abans de divendres: “Tot això, ajudar no ajuda. La norma número u del Comitè Olímpic Internacional és que el conflicte intern sigui zero. I no estem donant una bona imatge internacional”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad