Sociedad

Pep, paradista: "Hem perdut l'essència d'anar a comprar"

Visitem el mercat de Salt, que ha firmat un protocol per promoure una compra més sostenible

Marta Julià, gerent del mercat de Salt i Pep, paradista

Marta Julià, gerent del mercat de Salt i Pep, paradista / Berta Artigas Fontàs

Girona

El Mercat Municipal de Salt ha signat un protocol per promoure la reutilització i, per tant, impulsar una compra més sostenible, que perjudiqui menys al medi ambient, i que passi, per la reducció de residus, sobretot, plàstics. És una iniciativa fomentada per la Fundació Rezero, i el de Salt, ha estat el primer mercat de les comarques gironines que s'hi ha adherit.

Marta Julià, gerent del mercat de Salt, explica que "des dels mercats ja es fan moltes accions perquè la compra sigui més sostenible", i ara, la firma d'aquest protocol, els ha ajudat a "emmarcar-ho i donar-li valor i visibilitat". Mesures que s'havien impulsat des del mercat, són per exemple, utilitzar bosses de tela o comprar a granel.

Ara també es vol animar als clients a portar el seu propi tupper, en el cas que el necessitin. "Hem de tornar a fer com abans" diu en Pep, que té una verduleria al Mercat de Salt. "La comoditat ens ha passat per davant, però anar a comprar no és perdre el temps".

Tota la conversa, aquí:

Aquí Girona, anem a mercat amb tupper

11:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1649322424653/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00