Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política
Ernest Maragall a l'Aquí, amb Josep Cuní

Ernest Maragall: “L'enfrontament central per l'alcaldia de Barcelona serà ERC-PSC. Per tant, amb Collboni"

El president del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona denuncia que “Colau ha substituït la complicitat pel clientelisme. Governa pels seus amics"

ENTREVISTA Ernest Maragall: “L'enfrontament central per l'alcaldia de Barcelona serà ERC-PSC. Per tant, amb Collboni"

ENTREVISTA Ernest Maragall: “L'enfrontament central per l'alcaldia de Barcelona serà ERC-PSC. Per tant, amb Collboni"

57:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1649405560_909_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El president del grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha comentat a l’Aquí Cuní la polèmica de la setmana, les cues del túnel de les Glòries, sense estalviar crítiques a Ada Colau: “L’obra té una part d’aprenentatge. És un projecte compartit per totes les forces, més que com un element de millora del trànsit com de reducció de la contaminació. Hem d’extremar la gestió d’aquesta infraestructura en tota la lletra petita i això no s’està fent bé. Espero que es pugui rectificar, però això és el que més li costa al govern municipal, que està instal·lat a la seva veritat absoluta. Aquest govern té un problema per governar. De legitimitat, que tothom sap que no és del tot neta. Té un problema d’autoritat i també de lideratge”

Maragall apunta que “Hi ha manca d’empatia amb els veïns. S’ha deixat de banda governar des de la complicitat amb la ciutadania. Aquest govern ha substituït la complicitat pel clientelisme. Governa pels seus amics.”

El dirigent republicà proposa “que a les Glòries hi hagi un carril específic pel bus que arribi al final i sigui també VAO per vehicles d’alta ocupació” I defensa que “l’àrea metropolitana és Catalunya. Tenim una xarxa d’àrees metropolitanes que han d’estar ben connectades. El president Aragonès és perfectament conscient d’això i comparteix aquest criteri. Una aliança territorial Catalunya-Barcelona seria la millor resposta. Encara alguns diuen que convé que manin partits diferents a banda i banda de la plaça de Sant Jaume. No hem tingut prou d’això?”

Sense cap fórmula concreta, coincideix, però, amb Colau en què cal subvencionar el transport públic: “S’han destinat 6.000 milions per ajudar el transport per carretera. Per què no hi ha ajuts per promoure el transport públic? No hi ha recursos?”

Ernest Maragall ha comentat l’episodi que va patir, quan el van obligar a rectificar la seva posició sobre els pressupostos de Colau: “Els gripaus en dejú es digereixen en 24 hores. A tots ens ha passat d’una manera o altra. Els comuns li van fer empassar a ERC aprovar els pressupostos de la Generalitat amb aquesta alternativa. El fet que els comuns hagin pres aquesta línia del tot s’hi val per mantenir la cadira també ajudar a la ciutadania a entendre el que està passant”.

Maragall, que es postula a les primàries d’ERC per ser candidat a l’alcaldia de Barcelona, assegura: “Jo tinc ganes, estic disposat i tinc l’energia” I apunta Jaume Collboni com a principal adversari: "Pel que sabem, l’enfrontament central d’aquí a un any serà entre ERC i PSC. El CEO d'ahir confirma això"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00