Sociedad

Fins a un 30% més de trànsit a l’entorn de les superilles

Les xifres de l’Ajuntament de Barcelona indiquen que no tots els cotxes que deixen de circular per aquestes zones pacificades ho acaben fent pel voltant

Imatge d'una 'superilla' a Barcelona / Cadena SER (Archivo)

Barcelona

Les superilles incrementen entre un 10 i un 30 % el trànsit als carrers del voltant. La dada la dona l’Ajuntament de Barcelona i indica que no tots els cotxes que deixen de circular per aquestes zones pacificades ho acaben fent pel voltant.

L'ajuntament ha mesurat aquest impacte a la superilla de Sant Antoni. Segons els seus càlculs, el 2019 el trànsit al carrer Borrell va caure un 82% respecte al 2017, mentre que l'increment de la circulació a la cruïlla Viladomat/Tamarit va ser del 22%. Una diferència que fonts municipals atribueixen al fet que molts conductors canvien la ruta o directament deixen d'agafar el cotxe.

A l'entorn de la resta de superilles, l'Ajuntament de Barcelona estima increments de trànsit que oscil·len entre un 10 i un 30%.

En declaracions a SER Catalunya, la cap de l’Oficina de canvi climàtic de l’Ajuntament de Barcelona, Irma Ventayol, argumenta que aquest increment de trànsit no suposa problemes greus pels veïns i que “el guany i els beneficis a nivell de ciutat són superiors”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad