Sociedad

Lluís Flaquer, menció d'honor als Premis de Ràdio Associació

El jurat concedeix el guardó "per l'ús acurat del llenguatge en les retransmissions esportives, esquivant tòpics i sobretot el llenguatge bèl·lic o expressions ordinàries i masclistes que sovint encara perduren"

Lluís Flaquer a l'estudi principal de SER Catalunya

Barcelona

El periodista de SER Catalunya i narrador dels partits del Barça al Carrusel Deportivo de la Cadena SER, Lluís Flaquer, ha rebut una Menció d'Honor als 22ens Premis Ràdio Associació "per l'ús acurat del llenguatge en les retransmissions esportives, esquivant tòpics i sobretot el llenguatge bèl·lic o expressions ordinàries i masclistes que sovint encara perduren", segons expliquen en un comunicat el jurat, presidit per Carles Solà, i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit.

Els premis Ràdio Associació han reconegut en altres edicions SER Catalunya i el seu director, Jaume Serra, programes com el 50è Cap Nen Sense Joguina o El Balcó, pel seu vint-i-cinquè aniversari, i professionals d’aquesta emissora, com Gemma Nierga, Raquel Aturia, Rosa Badia o Anna Punsí.

La gala de lliurament de premis se celebrarà a l’Auditori ONCE el pròxim 19 de maig, a partir de les 19.30 h, i serà presentada per Laura Fa i Marc Giró.

Acta del Jurat

Temps convulsos, temps de ràdio. La presentació de la realitat i l’actualitat des de la diversitat de punts de vista aporta sentit crític i riquesa de perspectives a la societat. Els guanyadors dels 22ns Premis Ràdio Associació són una mostra de l’exposició de la realitat des de la diversitat territorial, generacional, de gènere, tècnica o temàtica. Jordi Armenteras, de RAC1, “El matí i la mare que el va parir” de Flaixbac, “La Torre de Vidre” de Catalunya Ràdio, “Il·lustres Execrables” de RAC1, “Oh my goig” de Betevé, i “Les Veus de Casa” de Ràdio Benicarló són els guanyadors principals.

Així, el jurat ha decidit atorgar el Premi al Millor Professional a Jordi Armenteras, de RAC1, que en temps d’especialització temàtica continua demostrant que el periodista tot terreny pot ser exemple de rigor, credibilitat i dedicació a l’actualitat diversa i complexa.

En l’apartat a l’Excel·lència, el reconeixement ha estat per La Torre de Vidre, de Catalunya Ràdio, per la realització d’una proposta excepcional que aposta per l’actualització d’un clàssic de la ràdio com és el radioteatre amb el plus de la qualitat del relat literari, actors excepcionals i l’ús d’un format d’àudio immersiu.

En la categoria de Millor Programa de Ràdio, el premi és per El matí i la mare que el va parir, de Flaixbac, un programa despertador que d’una manera desenfada combina la música, la informació, l’humor i el sarcasme amb una fórmula d’èxit líder de la radiofórmula musical. El jurat ha atorgat una Menció de Qualitat a Sa Porta, d’IB3 Ràdio, de Palma.

En la categoria d’Innovació, s’atorga el premi a Il·lustres execrables, secció del Via Lliure, de RAC1, per presentar d’una manera innovadora, irònica i poc convencional, la cara oculta de personatges universals que tot i haver fet aportacions molt importants en els seus àmbits, no eren modèlics. Menció de Qualitat a La veu és màgica, de Ràdio Caldes, de Caldes de Montbui.

En l’apartat del Premi Ràdio Associació a la Inclusió, el premi ha estat per Oh my goig. El podcast, de Betevé, de Barcelona, que exposa les conseqüències econòmiques i emocionals de la Covid sobre els joves i adolescents en un debat protagonitzat per ells mateixos a partir de les situacions presentades a la sèrie de ficció audiovisual del mateix nom. Menció de Qualitat a Heroïnes Anònimes, de Tarragona Ràdio.

El Premi al Millor Programa de Ràdio Local ha estat Veus de casa, de Ràdio Benicarló, de Benicarló, un espai contenidor de matí que d’una manera ordenada presenta l’actualitat diària de la ciutat amb espais informatius, de debat, d’entreteniment o fins i tot de filosofia sempre des de la perspectiva local. Menció de Qualitat a L’Esport al Punt, de Ràdio Cornella.

En l’àmbit audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el GUARDÓ “1924” al TN-COMARQUES de TV3-Televisió de Catalunya, actualment presentat i editat per Núria Solé, per la seva labor informativa continuada del que passa a Catalunya més enllà de la capital tot reforçant la magnífica xarxa de corresponsalies.

En l’apartat de MENCIONS D’HONOR, el jurat –a proposta pròpia i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya- ha acordat atorgar les següents:

  • Pol Bassó Carbonell, per haver normalitzat la crítica en català de cinema i sèries al seu canal de Youtube Pol·lícules i a d’altres xarxes socials.
  • Lluís Flaquer Rifé, periodista i narrador de partits de futbol de SER-Catalunya en català i castellà, per l’ús acurat del llenguatge esquivant tòpics i sobretot el llenguatge bèl·lic o expressions ordinàries i masclistes que sovint encara perduren.
  • Christian Garcia i Montagut, periodista d’esports, per la seva trajectòria professional que ha desenvolupat en emissores com Antena 3 Ràdio, Ona Catalana, o Catalunya Ràdio.
  • Maria Glòria Farrés Ramon, per la seva trajectòria vinculada a la ràdio que comença a l’inici de la dècada dels 50 amb 17 anys a Ràdio Terrassa i fins avui, ja que continua en actiu a Matadepera Ràdio gaudint i fent gaudir els oients amb espais musicals i de radioteatre.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad