Què t'hi jugues!
Fútbol | Deportes

Juanjo Isern: "No pot ser que aquesta federació s'hagi convertit en una gestoria"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb el candidat a la presidència de la FCF

Juanjo Isern: "No pot ser que aquesta federació s'hagi convertit en una gestoria"

Barcelona

El pròxim mes de maig se celebraran noves eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol, a les quals 1248 clubs d'arreu del territori estan cridats a participar. El dia 29 d'abril s'obrirà el termini per presentar les candidatures, entre les que figura l'expresident del CE Europa, Juanjo Isern, amb qui hem parlat aquest matí al 'Que t'hi Jugues!' qui, a més, va ser exvicepresident de la mateixa federació que ara vol presidir.

Isern ha denunciat les pràctiques fraudulentes dels comicis anteriors: "Tenia davant meu representants de clubs que no eren presidents de clubs. Hi ha actes notarials falsificades a l'assemblea de Blanes, i qui pot falsificar una acta notarial també ho pot fer ara per anar a votar". També ha demanat la imparcialitat del president de la Federació Espanyola: "Espero que Rubiales sigui una persona imparcial i es mantingui al marge de qualsevol proposta".

Isern ha apuntat a Soteras com a un responsable d'aquestes pràctiques, amb les que diu que cal acabar: "Aquests fets estan denunciats per l'associació de clubs i és el que no pot passar a les pròximes eleccions". Sobre el seu programa, el candidat creu que la seva aposta és la millor perquè té una visió diferent de la "microfilia i la macrofòbia" que poden tenir la resta de candidats.

"Només estan tractant les coses petites, les coses intrínseques de l'organització de la federació, coses que ara són objecte de programa electoral", ha explicat, i ha afegit que "ningú aspira a que aquesta federació sigui molt més important del que realment és". Isern ha recalcat el "potencial extraordinari de la FCF per exportar les seves teories i organitzacions" i considera que l'organisme pot tenir una entitat "molt superior a la que té ara". Isern també ha explicat que si resulta escollit president de la FCF renunciarà al seu sou.

El paper de la selecció catalana

Isern també planteja un rol diferent per a la selecció catalana. "Estem en el moment òptim per demanar que Catalunya tingui una selecció oficial com té Gal·les", ha manifestat, i també ha afegit que "és el moment en el qual les seleccions poden tenir una representativitat oficial". Alhora, Isern és partidari de suprimir els ja tradicionals partits d'exhibició que la selecció disputa: "el que no m'agrada són aquests partits de costellada que ens estem acostumant a veure amb la selecció catalana i que no serveixen per res". El candidat aposta per una fórmula nova consistent en fer partits solidaris que recaptin fons per a causes benèfiques.

La falta d'equips catalans a primera divisió

L'exvicepresident també ha posat de manifest la necessitat de tenir més representació catalana a la primera categoria del futbol espanyol: "Hauríem de tenir cinc o sis equips entre primera i segona, perquè ens ho mereixem pel número de llicències que tenim". Isern creu que si els clubs tinguessin ànim de lucre augmentarien les facilitats per pujar a les categories superiors. "Ànim de lucre vol dir una millor tresoreria dels clubs que podrien invertir en millors instal·lacions, millor formació, millor futbol base o millors primers equips. Això és el que necessita Catalunya ara mateix", ha sentenciat.